Luc Tardif.
Foto: IMAGO
Nyhet

Uppgifter: IIHF kallar till extramöte – ska diskutera JVM och VM i Ryssland

ANNONS

JVM och VM 2023 kommer att spelas i Ryssland, men efter invasionen i Ukraina riskerar landet nu att bli av med turneringarna. Enligt reportern Chris Johnston kommer IIHF kalla till ett extrainsatt möte för att diskutera konsekvenser för turneringarna.

Under natten kom det uppgifter från NHL-reportern Chris Johnston att IIHF kommer sätta in ett extramöte de närmsta dagarna för att diskutera spel av JVM i de ryska städerna Novosibirsk och Omsk i vinter, samt VM:et som ska spelas i Ryssland under våren 2023.

Enligt reportern kommer det under mötet diskuteras eventuella konsekvenser av den ryska invasionen i Ukraina, men det är ännu oklart vad dessa konsekvenser syftar på.

“FÖRBEREDER OSS FÖR MÄSTERSKAPET”

För ryska sportsajten Championat berättar Novosibirsks borgmästare Anolij Lokot att ingenting ännu förändrats och att de fortsatt planerar för att agera arrangörer för JVM 2023.

– Vi förbereder oss för mästerskapet, är i ett aktivt skede av projektgenomförandet och kommer inte att bromsa arbetet.  Idag träffar vi guvernören i regionen och kommer att diskutera gästvägar, samt hur vi tänker förändra Novosibirsk, vad som behöver förbättras i infrastrukturen i vår stad för att möta ett stort antal turister, gäster, fans och idrottare, för att göra atmosfären festlig, glad för ett stort evenemang i världsklass, säger han till sajten.

Årets JVM ställdes in på grund av ett Covid-19-utbrott i flera av lagens trupper och planeras i stället att spelas under sommaren i år. 


TV: “Är det rimligt att ställa in JVM?”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL