Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jay Woodcroft vann NHL-debuten med Edmonton Oilers

ANNONS

Tidigare i veckan valde Edmonton Oilers att sparka Dave Tippett från huvudtränarposten och ersätta honom med farmarlagstränaren Jay Woodcroft. I natt gjorde Woodcroft NHL-debut som huvudtränare – och lämnade mötet med New York Islanders med en 3–1-seger.
– Det har varit några känslosamma dygn för laget, säger han till Edmonton Journal.

Jay Woodcroft blev den femte Edmtonton Oilers-tränaren att gå vinnande ur sin NHL-debut, då han går i samma fotspår som Todd Nelson (2014), Ralph Krueger (2013), Craig MacTavish (2000) och George Burnett (1995).

Oilers tog ledningen sent i den första perioden genom Cody Ceci, innan Zach Hyman utökade ledningen halvvägs genom mittperioden. Connor McDavid hade en assist på båda Oilers två inledande mål i matchen.

Islanders reducerade matchen genom Anthony Beauvillier, men Jesse Puljujärvi såg till att stänga matchen halvvägs in i den tredje perioden med sitt 3–1-mål i numerärt överläge.

– Vad jag verkligen gillade att se var att när matchen stod och vägde så var vi inte rädda för att göra det tuffa jobbet. Där ska spelarna ha cred. Det har varit några känslosamma dygn för laget, så jag är glad för deras skull, säger Woodcroft till Edmonton Journal.

BROBERG UPPKALLAD

Mellan stolparna räddade målvaktsveteranen Mike Smith 37 av 38 skott och var således en bidragande orsak till de två poängen för Oilers.

– Det var en bra lagseger. Jag gillade sättet vi spelade på. Vi jobbade hårt för varandra. Smith levererade en insats på toppnivå och gav oss en chans att jobba oss in i matchen, säger Woodcroft.

Inför matchen kallades Philip Broberg, som spelat under Woodcroft i AHL-laget Bakersfield under säsongen, upp av Oilers och fick spela drygt tolv minuter i matchen. Totalt har det blivit en poäng (0+1) på de nio NHL-matcher den 20-årige svenskbacken spelat med Oilers den här säsongen.

Edmonton Oilers – New York Islanders 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
Edmonton: Cody Ceci (2), Zach Hyman (14), Jesse Puljujärvi (11).
New York: Anthony Beauvillier (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games