Amil Krupic och Mikael Gath.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Gath om beslutet att släppa Krupic: "Det står jag för"

ANNONS

Han är Kristianstads poängbäste back den här säsongen.
Trots det valde den hockeyallsvenska tabellfemman att släppa Amil Krupic till Växjö.
Folk kommer att ha åsikter och det förstår jag, säger tränaren Mikael Gath till Kristianstadsbladet.

I går stod det klart att Växjö Lakers lånar in Kristianstads nyckelback Amil Krupic under den resterande delen av säsongen. Den 26-årige backen är Kristianstads poängbäste back den här säsongen med sina 27 poäng (4+23) på 34 matcher.

Därför var det nog många som höjde på ögonbrynen när den hockeyallsvenska tabellfemman valde att släppa sin nyckelspelare.

– Folk kommer att ha åsikter och det förstår jag, men jag gör det som jag tror är bäst för KIK, säger Kristianstads tränare Mikael Gath till Kristianstadsbladet.
Jag har tagit det här beslutet och jag tror att det här är det bästa för Kristianstad, för Amil och för Växjö. Det står jag för, 

"INTE GJORT NÅGOT FEL"

Huruvida Kristianstad får någon kompensation från Växjö vill Gath inte svara på.

Jag brukar inte låta så, men jag har inte mycket till lust att diskutera avtalet. Jag kommer inte att kommentera något om det, eller om varför vi släpper honom. Det enda jag kan säga är att Amil inte gjort något fel, snarare tvärtom. Vi hoppas se Amil hos oss i Kristianstad igen i framtiden, säger Gath.

Krupic själv blev förvånad när det stod klart att han skulle få chansen i SHL med Växjö.

– Jag var hemma och chillade när jag fick samtalet. Jag trodde min agent skämtade med mig, för jag kan helt ärligt säga att jag inte hört något om detta innan i dag (läs: i går), säger Krupic till Smålandsposten.

“VÄLDIGT GLAD”

Faktum är att Krupic var på väg till Växjö redan vid årsskiftet tillsammans med lagkamraten Viktor Grahn, men ett positivt coronatest stoppade Krupic vid det tillfället. I slutändan blev det inga matcher för Växjö under den perioden ändå, då laget drabbades av ett coronautbrott.

– Det var fruktansvärt faktiskt, en hemsk känsla. Mest för att jag inte hade fått spela i SHL innan det. Var det så här det skulle sluta när jag äntligen fick chansen?

Nu får han en ny möjlighet att visa vad han går för på SHL-nivå.

– Jag är väldigt glad. Jag har jobbat länge för detta, att få den här chansen, så det känns härligt att allt det arbetet nu ger resultat.


TV: De bästa SHL-värvningarna - under säsongen

Den här artikeln handlar om: