Marcus Karlström och Andreas Söderberg byter klubb.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Marcus Karlström och Andreas Söderberg byter klubbar

ANNONS

Under lördagen presenterades en “trejd” i HockeyAllsvenskan. 
Det är HV71 som plockar in Andreas Söderberg från Almtuna och samtidigt släpper de Marcus Karlström som återvänder till Uppsala. 

I fjol gjorde Marcus Karlström succé i Almtuna med 31 poäng på 52 matcher vilket gav en delad sjätteplats i backarnas poängliga. 

Inför årets säsong värvades han till HV71 men där har 27-åringen fått begränsat med istid och det har därmed också bara blivit fem poäng på 32 matcher från hans klubba. 

Nu står det klart att Karlström lämnar HV och i stället återvänder till Almtuna IS – samtidigt som klubben släpper Andreas Söderberg till HV71. 

– Marcus Karlström har vart en ledande back för oss dom två senaste säsongerna, vi får in en back som vet precis hur vi spelar samt blir en stor tillgång i spelet med puck samt i powerplay. Laget känner till Marcus så han kommer att smälta in i laget direkt. Andreas Söderberg har gjort ett grymt jobb bra för laget denna säsong både på och utanför isen. Stort lycka till önskar vi Andreas i HV71, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

SHL-MERITERAD BACK TILL HV

Andreas Söderberg har gjort elva poäng på 33 matcher den här säsongen i Almtuna. Tidigare har han bland annat gjort 39 SHL-matcher för Malmö och Timrå. 

Nu ansluter 25-åringen alltså till de allsvenska serieledarna HV71. 

– Detta känns som en bra lösning för alla parter. Marcus behöver mer speltid än vad vi just nu kan erbjuda samtidigt som vi känner att vi behöver förstärka med den backtypen som Andreas representerar. I honom kommer vi att få en stark och fysisk back som är jobbig att möta för motståndarna. Jag vill samtidigt tack Marcus för sin tid i HV71 och skicka med ett lycka till i framtiden, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida


TV: Rätt eller fel att sparka Fagervall?

Den här artikeln handlar om: