NHL

TV: Oilers krossade av Panthers

ANNONS

Florida Panthers är NHL:s målgladaste lag. Vilket man inte minst visade när man gav Edmonton Oilers sin sjunde raka förlust genom att köra över dem med 6-0.
– Att förlora stinker, du måste bara ta dig igenom det, sa Edmontons huvudtränare Owen Tippett till NHL.com efter matchen.

Att Edmonton Oilers är inne i en formsvacka är det inte tu tal om.

Laget åkte under natten till fredag på sin sjunde raka förlust efter 0-6 hemma mot Florida Panthers. 

– Det här är ett riktigt test av ledarskap. Det är enkelt att vara en ledare när det går bra. Det här, att komma ut från det här, det är ett riktigt test för alla våra ledare. Att ta sig ur det här är vad som kommer göra vårt lag bättre. Du måste komma hit varje dag med rätt inställning, det är det enda sättet att ta sig ur det, förklarade backen Darnell Nurse för NHL.com.

STARTADE BÄST

Resultatet till trots så var det faktiskt Edmonton som inledde matchen bäst. Den första perioden slutade 0-0 men skotten var 17–7 till hemmalaget.

– Jag tyckte att motståndarna kom ut med en bra start, de var rätt snabba, de har ett bra lag, men vi jobbade tillsammans. Det var en bra insats av sex killar på isen i både första perioden och resten av matchen. Det är kul att vara en del av det, berättade Sergej Bobrovskij, som räddade 40 skott, för NHL.com.

I den andra perioden kunde sedan Aleksander Barkov göra 1-0 till bortalaget efter dryga fem spelade minuter. 

Och då började målkavalkaden.

Tre minuter senare gjorde Carter Verhaeghe 2-0. I den tredje perioden skulle det sedan rinna iväg då Aleksander Barkov gjorde 3-0 innan fyran, femman och sexan kom. 

– Vi jobbade hela veckan och mycket av matchen, vi jobbade, men vi fick inte resultat för vårt jobb. Då hamnade vi bakom och började jaga, sa Owen Tippett.

Sam Reinhart och Aleksander Barkov stod båda för tre poäng i matchen. 

Florida Panthers är nu ligans målgladaste lag efter 6-0 mot Edmonton. På 40 matcher har laget gjort 165 mål vilket ger hisnande 4,1 mål per match. Laget parkerar också som etta i ligan när det kommer till inspelade poäng.

MATCHFAKTA

Edmonton Oilers – Florida Panthers 0–6

0–1 Aleksander Barkov (Sam Reinhart, Jonathan Huberdeau), 0–2 Carter Verhaeghe (Sam Reinhart, Brandon Montour), 0–3 Aleksander Barkov (Radko Gudas), 0–4 Anthony Duclair (Sam Reinhart, Aleksander Barkov), 0–5 Sam Bennett (Owen Tippett, Anton Lundell), 0–6 Owen Tippett (Maxim Mamin).


TV: Luleåtränaren om guldutmanarna: "Fler än man pratar om"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL