Johannes Johannesen och Myles Powell kan lämna Västervik.
Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Västervik kan tappa stjärnorna: ”Kan inte lova att alla blir kvar”

ANNONS

De tre senaste åren har Västervik sålt några av sina toppspelare inför transferdeadline. 
Nu kan historien upprepas igen. 
– Kommer det ett bud med en summa som gör stor skillnad för vår förening måste vi ta en rejäl funderare, säger sportchefen Emil Georgsson till VT

Västervik har blivit ett lag som gjort sig lite kända på att sälja några av sina toppspelare innan det att transferfönster stänger i februari. 

2019 var det Kevin Schulze som lämnade för Leksand, 2020 såldes Adam Plant till Björklöven och Darren Nowick till Skellefteå och i fjol var det Marcus Davidsson som gick från Västervik till Södertälje. 

Med en månad kvar till transferdeadline 2022 bekräftar Västervik nu att flera andra klubbar visar intresse för deras spelare. 

– Det är en hel del klubbar som ringer angående våra spelare, säger sportchefen Emil Georgsson till Västerviks-Tidningen och fortsätter: 
– Det finns ju en anledning till det och det är hur vi agerat tidigare. Vi är en liten klubb där ekonomin har stor betydelse.

”BJUDER INTE AKTIVT UT SPELARE”

Enligt Västerviks-Tidningen är det främst fyra spelare som kan vara av intresse för andra klubbar då poängkungen Myles Powell, målkungen Skyler McKenzie, genombrottsmannen Marcus Westfält samt toppbacken Johannes Johannesen alla uppges kunna säljas av klubben. 

– Jag vill inte kommentera namnen men jag kan som sagt säga att folk ringer och hör sig för. Det är inte så att vi aktivt bjuder ut våra spelare men jag kan inte lova att alla blir kvar här resten av säsongen. Kommer det ett bud med en summa som gör stor skillnad för vår förening måste vi ta en rejäl funderare, säger Georgsson till VT.

Västervik ligger för tillfället på en sjundeplats i HockeyAllsvenskan men med hela elva poäng upp till Västerås ovanför topp sex-strecket. 


TV: Spelarna som kan gå från allsvenskan till SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM