Kim Tallberg är kritisk mot Tex Williamsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Kim Tallbergs kritik mot Tex Williamsson: "Det tillhör inte hockeyn"

ANNONS

Tingsrydsforwarden Kim Tallberg trodde att han reducerat till 1–3 i gårdagens möte med MoDo, men fick se målet bli bortdömt och han själv bli utvisad. Nu riktar Tallberg kritik mot domaren – och MoDo-målvakten Tex Williamsson.
– Han ligger där och gråter lite, men sedan är det tydligen helt okej att ställa sig upp och spela vidare, säger Tallberg till Smålandsposten.

Det var drygt halvvägs genom den tredje perioden som Kim Tallberg skrinnade sig till ett friläge. Hårt uppvaktad av MoDos David Bernhardt så kolliderade Tallberg med Tex Williamsson i samband med att pucken trillade in bakom MoDo-målvakten. 

I stället för en 1–3-reducering fick Tingsrydsforwarden se målet bli bortdömt och han själv bli utvisad. Williamsson blev liggande på isen efter kollisionen, men kunde spela vidare. 

Nu riktar Tallberg kritik både mot domslutet och Tex Williamsson.

– Han (Tex Williamsson) ligger där och gråter lite, men sedan är det tydligen okej att ställa sig upp och spela vidare. Att ligga där nere på isen och sedan kunna spela vidare efter det, det är obegripligt för mig. Det tillhör inte hockeyn. I fotboll kan man göra sånt men inte här. För mig är det filmning, säger Tallberg till Smålandsposten.

“BEDRÖVLIGT”

Tallberg menar själv att han blev inknuffad i målvakten och att domaren gjorde ett misstag.

– Jag tar mig förbi deras back och har honom i ryggen samtidigt som jag går på mål i hög fart. Personligen tror jag att om domarna bara hade ringt på målsituationen hade det dömts mål. Det finns andra liknande situationer där det skett. Det var nog stolthet från domarnas sida och jag tycker det är bedrövligt att de inte ens kollar på situationen, säger Tallberg.

MoDo vann matchen med 3–1 sedan Tobias Fladeby reducerat matchen med åtta sekunder kvar och således spolierat Williamssons nolla.


TV: Spelarna som kan gå från allsvenskan till SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL