Jörgen Jönsson.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
Europa

Jörgen Jönsson lämnar HC Davos

ANNONS

Jörgen Jönsson ryktas vara aktuell att ta över Växjö Lakers nästa säsong.
Nu bekräftar HC Davos att Jönsson lämnar klubben då han “har erbjudits ett jobb som huvudtränare i Sverige”. 

Inför årets säsong lämnade Jörgen Jönsson sitt jobb som assisterande tränare i Örebro Hockey och flyttade i stället ner till Schweiz för att vara assisterande tränare för storklubben HC Davos. 

Det blir dock bara en ettårig sejour i den schweiziska ligan för Jönsson då Davos nu bekräftar att 49-åringen kommer att lämna klubben efter årets säsong. 

På sin hemsida skriver HC Davos:

”Jörgen Jönsson har för första gången erbjudits jobb som huvudtränare i hemlandet Sverige. För att ta tillvara på denna professionella möjlighet, men också av familjeskäl, har Jörgen bett HC Davos att säga upp hans kontrakt. HC Davos vill givetvis inte stå i vägen för Jörgen Jönsson med denna stora professionella möjlighet och har gått med på att kontraktet sägs upp”.

HC Davos beskriver även klubben som Jörgen Jönsson ska ta över som “en europeisk toppklubb”. 

VANN SM-GULD MED VÄXJÖ 

Tidigare i veckan kom uppgifter från Expressen att Jörgen Jönsson är klar som ny huvudtränare för de regerande svenska mästarna Växjö Lakers nästa säsong då Sam Hallam lämnar klubben för att bli förbundskapten för Tre Kronor. 

Jönsson har tidigare varit assisterande tränare i Växjö under två år där han bland annat var med och vann SM-guld 2018. Han har tidigare endast erfarenhet som huvudtränare på seniornivå för Forshaga i Hockeyettan. 


TV: Blir Johan Pennerborn kvar i Färjestad?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL