Nick Ebert.
Foto: Bildbyrån
SHL

Nick Ebert: "Kommer finnas alternativ i andra ligor"

ANNONS

Nick Eberts kontrakt med Örebro löper ut efter säsongen.
En fortsättning i SHL-klubben är aktuell, men amerikanen utesluter inte en flytt till någon annan europeisk klubb.
– Det kommer finnas alternativ i andra ligor också men allt det där lämnar jag åt min agent, säger Ebert till Nerikes Allehanda.

Nick Ebert är en av blott fem spelare i Örebro som sitter på ett utgående kontrakt med SHL-klubben. Vad som händer till nästa säsong är i dagsläget inte klart.

– Jag har inte pratat så mycket om det. Det kommer finnas alternativ i andra ligor också men allt det där lämnar jag åt min agent. Det är det jag kan säga, säger Ebert till Nerikes Allehanda.

Den 27-årige amerikanen återvände till Örebro inför fjolårssäsongen och är inne på sin totalt fjärde säsong i klubben. En fortsättning i SHL-klubben är alltjämt ett alternativ för den hårdskjutande backen.

– Ja, ja. Jag har alltid dörren öppen för de här killarna. Det här är det andra laget jag spelar för i Europa och jag har flera gånger bestämt mig för att komma tillbaka. Jag trivs här och känner mig bekväm. Det är ett bra ställe att vara på. Men det är svårt att säga något om framtiden, jag försöker bara komma hit varje dag och göra det jag är bäst på för att hjälpa laget. Det är det jag kan fokusera på.

POÄNGBÄSTE BACK I ÖREBRO

Vidare berättar Ebert att han i huvudsak fokuserar på spel i Europa nästa säsong, men att han inte stängt dörren för en återkomst till Nordamerika – där drömmen om NHL-spel alltjämt lever.

– Spelar jag tillräckligt bra och känner att jag vill åka tillbaka och ta en till chans där borta så. Om rätta alternativet dyker upp och jag vill tillbaka så håller jag dörren öppen.

Ebert lämnade Örebro för spel i Nordamerika inför säsongen 2019/20 för spel i Ottawa Senators, men trejdades till New York Rangers organisation efter bara en match i Ottawas farmarlag Belleville. Därefter blev det även uteslutande AHL-spel med Hartford Wolf Pack för den amerikanske backen.

27-åringen är i skrivande stund Örebros poängbäste back den här säsongen med 19 poäng (6+13) på 31 matcher.


TV: Kan Joel Lundqvist slå Janne Sandströms rekord?

FAKTA

Örebrospelare med utgående kontrakt

Nick Ebert, 27 år, back

Christopher Mastomäki, 25 år, center

Joel Mustonen, 29 år, forward

Juuso Pustionen, 33 år, forward

Petr Zámorský, 29 år, back

Den här artikeln handlar om: