Rögle firar avancemanget.
Foto: Bildbyrån
CHL

Rögle vann – gör sig redo för historisk första final

ANNONS

Rögle är klart för final i Champions Hockey League. Detta efter att ha besegrat Frölunda med 3-1 i returmötet lagen emellan.

Rögle gör sin första säsong i Champions Hockey League och har efter dagens 3-1-seger i semifinalen mot Frölunda tagit sig till en historisk final.

Först ut att hitta nätet var Rögles Anton Bengtsson, som bara minuter senare tvingades lämna isen på bår efter en kollision med Frölundas Johan Sundström.

I den andra perioden utökade laget från Ängelholm ledningen ytterligare genom mål av Dennis Everberg, vilket innebar att Frölunda, som låg under med 3-5 efter första semifinalen, tvingades jaga rejält.

Halvvägs in i den tredje perioden valde göteborgarna att plocka ut målvakten , vilket resulterade i ytterligare ett insläppt mål då Ludvig Larsson hittade nätet i tom målbur.

Trots Frölundas samtliga forceringar slutade matchen i en 3-1-seger, vilket innebär att Rögle tar sig vidare till klubbens första Champions Hockey League final. Vilka Rögle kommer att ställas mot i finalen är ännu oklart, då semifinalen mellan München och Tappara ännu inte har kommit att spelas på grund av Covid-19.


TV: Varför har det vänt för Färjestad?

Den här artikeln handlar om: