Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Arvid Söderblom fick göra NHL-debut för Chicago Blackhawks

Tidigare i veckan fick både Hugo Alnefelt och Felix Sandström debutera i NHL. 
Nu har även en tredje svenskmålvakt fått göra sin NHL-debut den här veckan. 
Arvid Söderblom byttes in och räddade 15 skott när hans Chicago förlorade med 6-1 mot Nashville. 

Arvid Söderblom har verkligen gjort raketkarriär de senaste åren. 

2018/19 spelade han i Hockeyettan med Hanhals, 2019/20 i HockeyAllsvenskan med Tingsryd och efter att ha imponerat i SHL med Skellefteå så fick han ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks. 

Det ledde till att han under nyårsdagen nu fick göra NHL-debut för Blackhawks då han blev inbytt och räddade 15 skott i matchen mot Nashville Predators. 

– Det var roligt att spela. Jag har drömt att spela i NHL sedan jag var liten. Det var kul, men en tuff match. Jag tycker att jag spelade ganska bra och gjorde en del bra räddningar, säger Söderblom efter matchen. 

Även om det var en minnesvärd matchen för 22-åringen från Hovås så var det ingen rolig match för resten av Chicago Blackhawks. 

FORSBERG & EKHOLM LEVERERADE

Filip Forsberg gav hemmalaget Nashville ledningen redan efter en minuts spel och “Preds” drygade sedan ut till 3-0 innan första periodens slut. Forsberg stod även för en assist under de första 20 minuterna medan Mattias Ekholm passade fram till alla tre målen. 

Det var då som Collin Delia i Chicagomålet blev utbytt efter att släppt in tre mål på sju skott och Arvid Söderblom kom in.

Det började dock tufft för Söderblom då Tanner Jeannot gjorde mål redan efter 28 sekunder och 22-åringen släppte därmed in det första skottet han fick på sig i NHL. Efter fem minuter i andra perioden kom även 5-0-målet för Nashville innan Söderblom repade sig och avslutade matchen starkt.

 

Nashville kunde dock vinna matchen med förkrossande 6-1. 

– Jag kände att killarna var redo att spela. De var taggade och vi hade mycket puck. Jag tycker inte att det var en dålig match från vår sida. Jag gillade vår start och vi hade chanser att göra mål men kunde få in pucken. Skillnaden var att Nashville utnyttjade sina lägen, säger Blackhawkscoachen Derek King. 

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 6–1 (3-0,2-1,1-0) 

Nashville: Tanner Jeannot 2 (10), Filip Forsberg (15), Ryan Johansen (10), Nick Cousins (5), Roman Josi (11). 
Chicago: Philipp Kurashev (2). 

***

Toronto Maple Leafs hade haft ett längre speluppehåll på grund av att flera i laget testat positivt för covid-19. Nattens drabbning mot Ottawa Senators var Torontos första match sedan 14 december. 

Då var William Nylander på stort spelhumör då han sköt två mål när Toronto vann med hela 6-0. Det innebär att “Lill-Nyllet” nu har skjutit 15 NHL-mål den här säsongen och han är därmed i delad ledningen av den svenska skytteligan. 

Rasmus Sandin noterades även för en assistpoäng för Leafs i storvinsten. 

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 6–0 (2-0,1-0,3-0)

Toronto: William Nylander 2 (15), Ilja Mikhejev 2 (2), Justin Holl (1), TJ Brodie (2).
Ottawa: – 

***

Wow, vilken kväll för Viktor Arvidsson!

Svenske forwarden, som trejdades till Los Angeles Kings från Nashville Predators inför säsongen, stod för sin bästa insats i Kings-tröjan. Han sköt nämligen två mål samt stod för två assist i lagets 6-3-vinst över Philadelphia Flyers. Arvidsson har nu gjort 18 poäng på 28 matcher för LA Kings och är på väg mot sin bästa NHL-säsong sedan 2018/19. 

Även Adrian Kempe höll sig framme för Los Angeles i natt och sköt sitt 14:e mål för säsongen är därmed redan bara tre mål ifrån att sätta ett nytt personbästa i NHL då hans bästa målnotering är 16 mål från säsongen 2017/18. 

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 6–3 (2-1,2-0,2-2) 

Los Angeles: Viktor Arvidsson 2 (8), Trevor Moore (4), Adrian Kempe (14), Brendan Lemieux (7), Phillip Danault (5). 
Philadelphia: Joel Farabee (10), Kevin Hayes (3), Ivan Provorov (4). 

***

I sin förra match fick Vancouver Canucks se sin segersvit på sju matcher ta slut då de förlorade mot just LA Kings. 

Under natten tog de sig dock tillbaka på vinnarspåret genom att besegra Seattle Kraken med 5-2. Nils Höglander sköt ett av målen, hans åttonde för säsongen, och Oliver Ekman Larsson noterades för en assist i segern. För Kraken sköt Calle Järnkrok ett av målen och Alexander Wennberg noterades för en passningspoäng. 

Vancouver Canucks har nu tagit poäng i alla nio matcher sedan Bruce Boudreau tog över som ny huvudtränare. 

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 2–5 (0-2,1-0,1-3)

Seattle: Calle Järnkrok (4), Will Borgen (1).
Vancouver: Vasilij Podkolzin (7), Nils Höglander (8), Tyler Motte (3), Conor Garland (10), Tanner Pearson (6).

***

Floirda Panthers fortsätter imponera stort i NHL och efter 9-3-krossen mot Tampa Bay Lightning senast kom nu en 5-2-vinst över Montreal Canadiens. 

Någon som är i väldigt bra form för tillfället är stjärnforwarden Jonathan Huberdeau. Efter att ha gjort fem poäng i 9-3-vinsten senast så svarade han för tre assist i nattens match. 

Huberdeau har därmed gjort åtta (!) poäng på de senaste två matcherna och han avancerar därmed till en fjärdeplats i NHL:s poängliga. 

Florida Panthers – Montreal Canadiens 5–2 (1-1,2-1,2-0) 

Florida: Sam Bannet 2 (11), Aleksander Barkov (12), Frank Vatrano (8), Mason Marchment (2). 
Montreal: Jonathan Drouin (6), Nick Suzuki (7). 


I FOKUS: Viktor Arvidssons uppvisning mot Philadelphia

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten