Patrik Carlsson.
Foto: Bildbyrån
CHL

Efter stark avslutning – Frölunda kopplar rejält grepp om kvartsfinalen

ANNONS

Frölunda gästade under kvällen Leksand och gick då vinnande ur matchen med 5-2. Patrik Carlsson blev matchhjälte med sina två mål.

På sju dagar kommer Frölunda och Leksand ställas mot varandra hela tre gånger. Under kvällen var Champions Hockey League tillbaka och Leksand tog då emot Frölunda på hemmaplan i det första av de tre mötena.

Först att hitta nätet var SHL:s skyttekung Max Veronneau, som efter tio minuter noterades för matchens första mål. Frölunda skulle sedan kvittera och ta ledningen genom mål av Patrik Carlsson och Jens Olsson. 

Innan den första perioden var över hittade den 17-årige schweizaren, Lian Bichsel, nätet för Leksand och utjämnade då återigen matchen. Målet var hans första på seniornivå i Leksand.

Resultatet skulle stå sg fram till den tredje perioden då Frölunda kopplade greppet om kvartsfinalserien. Stefan Elliot hittade nätet och gav Frölunda ledningen med 3-2. Efter Elliots mål var det sedan proppen ur och Frölunda gick till slut segrande ur matchen med 5-2. Matchens två sista mål stod Patrik Carlsson och Elmer Söderblom för.


TV: Därför väljer Pontus Åberg Timrå framför Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL