Har det lossnat nu för Färjestad och Dominik Furch?

Färjestad bryter tunga trenden – krossar Oskarshamn

Färjestad hade endast gjort ett powerplay-mål på de 14 senaste matcherna.
Men mot Oskarshamn lossnade det med två PP-mål inom loppet av fem minuter när FBK vann med hela 5-0 borta.
Samtidigt höll Dominik Furch sin första nolla sedan han värvades till Färjestad.

IK Oskarshamn har varit ett av de hetaste lagen i SHL den senaste tiden medan Färjestad har haft det tyngre.

Under lördagens match kunde man dock tro att det var tvärtom.

Det var länge jämnt men med endast tio sekunder kvar av den första perioden kunde Joakim Nygård ge bortalaget från Karlstad ledningen.

Det verkade bli exakt den boost som FBK behövde då de kom ut riktigt starkt och dominerade i den andra perioden. Gustav Rydahl gör 0-2 redan efter 48 sekunders spel.

Några minuter senare fick Färjestad chansen i powerplay, något som dock inte har varit någon fördel den senaste tiden. På sina 14 senaste matcher har FBK nämligen bara lyckats göra ett mål i numerärt överläge.

Under lördagen lossnade det dock för FBK då Joakim Nygård satte 0-3 i spel fem-mot-fyra och bara några minuter senare fick de chansen i powerplay igen och kom 0-4 genom Marcus Nilsson. Efter att endast ha gjort ett PP-mål på 14 matcher kom nu alltså två fullträffar inom loppet av fem minuter i den andra perioden.

När den tredje perioden började fortsatte Färjestad på inslagen bana och Linus Johansson kunde sätta 0-5 för att ta död på matchen helt och hållet.

Resultatet höll sig vilket innebär att Dominik Furch kunde hålla in sin första nolla sedan han värvades till Karlstadslaget efter att ha räddat alla skott som han fick på sig.

Färjestad lyckades därmed vinna igen efter att ha förlorat två matcher i rad och FBK fick då också stopp på Oskarshamns framfart då smålänningarna hade fyra raka vinster inför dagens match.

Oskarshamn – Färjestad 0–5 (0-1,0-3,0-1)