Tre Kronor firar tredje raka segern.
Tre Kronor

Oslagbara: Tre Kronor gick obesegrade genom Karjala Tournament

Inget kunde stoppa Tre Kronor i Karjala Tournament. I kväll besegrade Sverige Finland med 3-1 och lämnar därmed turneringen utan en enda förlust.

Tre Kronor har gått starkt i Karjala Tournament och vunnit samtliga två tidigare matcher.

När Sverige ställdes mot våra grannar i Finland blev det ingen ändring på det. Trots att det var gott om folk i arenan förlorade värdnationen mot Sverige med 3-1.

Redan tidigare i turneringen har Anton Lander och Carl Klingberg visat prov på fina förmågor. När Sverige gjorde matchens första mål var de återigen inblandade Klingberg och Christian Djoos spelade då fram Lander som hittade nätet.

Med bara fem minuter kvar av andra perioden utökade Sverige ledningen genom Jesper Olofsson, som gjorde sitt andra mål i turneringen, framspelad av Leon Bristedt och Henrik Tömmernes.

De två framspelarna till Sveriges andra mål i matchen lyckades tre minuter senare skapa ytterligare ett mål. Bristedt spelade då fram Tömmernes som från blålinjen hittade nätet med ett slagskott.

Finland reducerade sedan i den tredje perioden genom mål av Kasper Kotkansalo, vilket även blev matchens sista mål. Samtidiga svenskmål i matchen kom i powerplay.

TV: De är Sveriges bästa förbundskaptener genom tiderna