Linus Arnesson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Linus Arnesson förlänger med Djurgårdens IF

ANNONS

Linus Arnesson återvände till Djurgården i somras. Bara ett par månader in i säsongen skriver han nu på ett nytt mångårigt kontrakt med Stockholmsklubben, bekräftar klubben på sin hemsida.

Linus Arnessons nya kontrakt för backen sträcker sig till 2024. 

– Glädjande nog har vi kommit överens med Linus om en förlängning av nuvarande avtal till och med 2024. I vår tunga inledning på säsongen har Linus Arnesson varit en av våra mest tongivande och stabila spelare, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

27-åringen spelade i Djurgården fram till 2015, innan testade han vingarna i AHL och Providence Bruins. Tre år senare återkom han till Sverige – men då till Örebro HK. Med ytterligare två säsonger i Färjestad BK slöts cirkeln i somras.

– Linus är en riktig djurgårdare och järnkamin, som brinner för laget och för skölden. Det känns jättebra att ha med oss Linus i vår resa mot sportsliga framgångar fortsätter sportchefen.

Utveclingschefen Tobias Pehrsson kommenterar även han vikten av förlängningen.

– Med Linus i vår backuppsättning får vi stabilitet, ett bra närkampsspel och tävling när det kommer till man-mot-man-spelet. Vilket vi ser som viktiga incitament i vår backuppsättning. Sen är Linus en informell ledare som med bra beteenden bidrar till gruppens och lagets utveckling, såväl på som utanför isen. På det hela sammantaget en spelartyp och profil som fyller en viktig roll för framtiden.


TV: Tre tränare som kan hamna i SHL

Den här artikeln handlar om: