Raymonds succé – poängbäste svensk i NHL

Lucas Raymonds fortsätter att göra stora avtryck under sin debutsäsong med Detroit Red Wings. 19-åringen blev målskytt i Detroits 5–2-seger över Vegas – och är nu NHL:s poängbäste svensk tillsammans med Elias Lindholm.
– Lucas är en farlig spelare, säger lagkamraten Dylan Larkin till NHL.com.

Nattens fullträff kom åtta minuter in i den första perioden och innebar att Lucas Raymond kvitterade Vegas ledning till 1–1 i powerplay. Från sin position i den vänstra tekningscirkeln direktsköt den svenske rookieforwarden in sitt sjätte mål för säsongen.

– Lucas är en farlig spelare. Han är listig med pucken, säger lagkamraten Dylan Larkin till NHL.com.

Målet innebär att Raymond nu är både mål- och poängbäste rookien i NHL med sina sex mål och 14 poäng, samtidigt som han är poängbäste svensk i NHL tillsammans med Calgarys stjärnforward Elias Lindholm.

TANGERAT FJOLÅRETS MÅLNOTERING

Nattens fullträff innebär också att 19-åringen tangerade sin målnotering från förra säsongen med Frölunda, då han gjorde sex mål på 34 matcher. I NHL behövde Raymond 13 matcher för att nå samma antal fullträffar.

Detroit vann till slut matchen mot Vegas med 5–2 sedan Pius Suter och Tyler Bertuzzi stått för ett mål och en assist vardera, samtidigt som Brynäs-bekantingen Thomas Greiss räddat 38 skott mellan Red Wings-stolparna.

– Vi vann den här matchen tack vare bra special teams och grymt målvaktsspel konstaterar Detroits tränare Jeff Blashill.

Detroit Red Wings – Vegas Golden Knights 5–2 (3–1, 1–0, 1–1)
Detroit: Lucas Raymond (6), Robby Fabbri (3), Pius Suter (3), Vladislav Namestnikov (5), Tyler Bertuzzi (9).
Vegas: Nicolas Roy (2), Jonathan Marchessault (6).

Se höjdpunkter från matchen i videospelaren ovan.