NHL

Lucas Raymonds poängsuccé fortsätter – tre nya poäng i natt

ANNONS

Lucas Raymond fortsätter att imponera. När Detroit Red Wings i natt besegrade Buffalo Sabres noterades den svenske nykomlingen för tre assist och går nu upp i delad ledning i den interna poängligan.

Redan innan nattens match hade Lucas Raymond fått en drömstart på säsongen och prickat dit tio poäng på elva spelade matcher. I natt ökade han på den poängskörden rejält, då Detroit Red Wings besegrade Buffalo Sabres med 4-3 efter förlängning.

Redan 16 sekunder in i matchen spelade Raymond fram Pius Suter och noterades då för sin första assist i matchen. Totalt spelade han fram till ytterligare två mål, vilket innebär att han nu går upp i delad ledning i Detroits interna poängliga.

Med sina tre assist i matchen är 19-åringen nu den femte tonåringen genom tiderna att noteras för tre assist i en och samma match för Red Wings. De enda spelarna som har gjort det tidigare i historien är Steve Yzerman, Alex Delvecchio, Gordie Howe och Harry Watson..

SVENSKBEKANTINGEN AVGJORDE MED FÖRSTA NHL-MÅLET

Efter det tidiga målet i första perioden slog Buffalo tillbaka i andra perioden. Rasmus Asplund fortsätter visa prov på den fina formen, och spelade fram till två mål. Rasmus Dahlin hittade nätet i den andra perioden och noterades därmed för säsongens första mål.

Buffalo hade ledningen med 3-1, men Detroit utjämnade matchen genom dubbla mål från Tyler Bertuzzi och tvingade fram ett förlängningsavgörande. Väl där var det svenskbekantingen Moritz Seider, som gjorde sitt första NHL-mål i karriären, och avgjorde matchen för Detroit.

Vinsten var Detroits första på fyra matcher.

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 4-3 e.sd (0-1, 2-0, 1-2, 0-1)
Buffalo: Tage Thompson (4), Rasmus Dahlin (1), Arttu Ruotsalainen (2).
Detroit: Pius Suter, Tyler Bertuzzi 2, Moritz Seider.

 

 

Den här artikeln handlar om: