Klart: Så spelas semifinalerna i TV-pucken

Under dagen har de fyra kvartsfinalerna på flicksidan spelats i TV-pucken.
Här är en sammanfattning av vilka som gick vidare samt vilka som möts i semifinalerna.

Av alla kvartsfinaler på förhand var denna den som skulle bli mest ensidig då Ångermanland hade kört över allt motstånd i kvalspelet medan Västergötland endast gick till slutspel för att de är värd för TV-pucken.

Det skulle dock visa sig att detta blev den jämnaste kvartsfinalen resultatmässigt. Västergötland skrällde inledningsvis och ledde med 2-0 men Ångermanland kom tillbaka till 2-2 men lyckades inte avgöra efter full tid då målvakten Västergötlands målvakt Tindra Andersson storspelat och bland annat räddat två straffar.

I förlängningen blev dock Ångermanland för svåra och Mira Hallin kunde avgöra. Duon Mira Hallin och Ebba Hedqvist kombinerade för 79 poäng under gruppspelet och i dagens kvartsfinal stod de för alla Ångermanlands tre mål då Hallin stod för 2+1 och Hedqvist för 1+2.

Ångermanland – Västergötland 3–2 OT (2-2,0-0,1-0)

Ångermanland: Mira Hallin 2, Ebba Hedqvist.
Västergötland: Judith Andersson, Stina Röhricht.

***

Det blev jämnt i storstadsmötet mellan Stockholm och Göteborg i den tredje kvartsfinalen.

Göteborg tog ledningen tidigt i den första perioden och ledde med både 2-0 och 3-1 men Stockholm fick upp hoppet med en sen reducering och stod sedan för en stark andraperiod där de sköt fyra raka mål för att vinna matchen med 6-3.

Powerplay var ett stort segerrecept för Stockholm då de sköt fyra av sina sex mål i numerärt överläge. Isabelle Leijonhielm ledde vägen då hon stod för fem poäng (2+3) i matchen.

Stockholm – Göteborg 6–3 (2-3,4-0)

Stockholm: Isabelle Leijonhielm 2 Vega Milfors 2, Saga Odebrant, Jessica Karlsson.
Göteborg: Emilia Bergeby Hallbeck 2, Ella Hellman.

***

Småland imponerade stort i kvartsfinalen mot Blekinge och hittade nätet hela åtta gånger när de besegrade motståndarna utan att släppa in ett enda mål.

Stor segerorganisatör i matchen var Jenna Raunio, som hittade nätet tre gånger och spelade fram till två av målen. Även lagkamraten Hilda Svensson storspelade och noterades för totalt sex poäng (1+5).

I första perioden tog Småland övertaget direkt och sköt hela 20 skott mot Blekinge-målvakten Elin Löwenadler. Slutresultatet blev 8-0.

Småland – Blekinge 8-0 (2-0, 6-0)
Småland: Jenna Raunio 3, Hilda Svensson, Edit Danielsson, Sofie Claesson, Tilde Elmersson, Meja Andersson.
Blekinge: -

***

Västerbotten inledde matchen mot Dalarna starkast, men genom en rejäl kraftsamling lyckades Dalarna äta ikapp och vända på kvartsfinalen under dagen.

15 minuter in i den första perioden hittade Tilde Sundnäs Grillfors fram till Dalarnas första mål och Emma Hermansson utjämnade matchen en och en halvminut senare.

Den förstnämnde målskytten noterades i matchen för ytterligare två mål och sköt därmed ett hattrick när laget tog sig vidare till semifinal.

Västerbotten – Dalarna 2-4 (2-2, 0-2)
Västerbotten: Evelina Arvidsson 2.
Dalarna: Tilde Sundnäs Grillfors 3, Emma Hermansson.