Jonas Berglund.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
SHL

Jonas Berglund vill förlänga med Luleå

ANNONS

Jonas Berglund sitter på ett utgående kontrakt med Luleå.
Om han själv får bestämma så blir han kvar i klubben.
– Sportcheferna vet att jag vill stanna här och jag hoppas att de tycker jag är betydelsefull och ger mig ett erbjudande, säger han till NSD.

Jonas Berglund återvände till Luleå i december 2017 och har sedan dess förlängt sitt avtal med klubben vid två tillfällen. Till våren löper avtalet med SHL-klubben ut – och även den här gången hoppas Älvsbysonen att han ska få teckna ett nytt kontrakt med Luleå.

– Sportcheferna vet att jag vill stanna här och jag hoppas att de tycker jag är betydelsefull och ger mig ett erbjudande. Normalt sett är det också nu i november någon gång vi spelare brukar få en indikation om de vill ha kvar oss, säger Berglund till NSD.

Innan återkomsten till Luleå gjorde Berglund en och en halv säsong i den norska ligan, men spel utomlands är inget som lockar 30-åringen i detta skede av karriären.

– Nej, jag har inga sådana drömmar. Jag och min familj trivs här och att vinna guld med Luleå Hockey är det enda jag drömmer om. Det hade varit så roligt att få vara med om det, jag vet ju också hur mycket supportrarna längtar efter ett nytt guld, säger han.

Under säsongen har Berglund, som är center i vanliga fall, fått vikariera på backplats då Luleå dragits med skadeproblem på blålinjen. Totalt har 30-åringen noterats för två poäng (1+1) på 14 matcher.


TV: “Garpen borde bli sportchef”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM