Rocky Wirtz
Foto: IMAGO
NHL

Efter skandalen – nu vill ägaren stryka Aldrich namn på pokalen

ANNONS

Efter skandalen i Chicago Blackhawka har både Stan Bowman och Joel Quenneville lämnat sina jobb. 
Nu vill Blackhawks ägare att Brad Aldrichs namn ska strykas på Stanley Cup-pokalen.
–  Även om det inte går att ta tillbaka det han gjorde, verkar det djupt fel att ha hans namn på den mest prestigefyllda trofén i sportens värld, skriver han i ett brev.

Efter en intern utredning av en oberoende advokatbyrå kunde Chicago Blackhawks slå fast att Brad Aldrich sexuellt trakasserat två yngre spelare i organisationen 2010.

Detta mörklades av ledarna i organisationen och under de senaste dagarna har både Stan Bowman, som var general manager i klubben, och Joel Quenneville, som var tränare i Chicago vid tidpunkten, lämnat sina nuvarande jobb i ligan.

Nu har Chicago Blackhawks ägare Rocky Wirtz skickat ett brev till Hockey Hall of Fames ordförande Lanny McDonald och efterfrågat att videocoachen Brad Aldrichs namn tas bort från Stanley Cup-pokalen som laget vann säsongen 2009/10.

I brevet står det bland annat:

“Aldrichs engagemang i laget under säsongen 2010 har kastat en mörk skugga över spelarnas extraordinära arbete det året. Namnen på några av hockeyns mest begåvade idrottare är inristade  på Stanley Cup-pokalen. Men det gör även namnet Brad Aldrich. Jag ber ödmjukt att Hockey Hall of Fame överväger att kancellera ut hans namn på Stanley Cup. Även om det inte går att ta tillbaka det han gjorde, verkar det djupt fel att ha hans namn på den mest prestigefyllda trofén inom sport."'

Hur det blir nu är fortsatt oklart då inget beslut ännu har tagits. Lanny McDonald, som är ordförande för Hockey Hall of Fame, väntas nu ta ett beslut i frågan.


TV: Alla mål från nattens NHL-omgång

Den här artikeln handlar om: