Video: Viaplay
NHL

Merzlikins hånades av supporter – för Kivlenieks bortgång

ANNONS

Den förre Columbus-målvakten Matiss Kivlenieks avled tragiskt i en fyrverkeriolycka i somras. När Blue Jackets i natt gästade Dallas hånades Elvis Merzlikins, som var god vän med landsmannen Kivlenieks, för sin lagkamrats bortgång.
– Det finns en hel del korkade människor i den här världen, säger Merzlikins till Columbus Dispatch.

Det var på väg ut till uppvärmningen inför nattens möte mellan Columbus Blue Jackets och Dallas Stars som den lettiske målvakten Elvis Merzlikins fick höra hånande kommentarer från en Dallas-supporter gällande Matiss Kivlenieks tragiska död.

Den lettiske målvakten omkom i somras i samband med en fyrverkeriolycka, där även Merzlikins fanns på plats och fick se sin gode vän mista livet. 

Merzlikins skakade av sig bortasupporterns hån, räddade 31 skott och såg till så att Blue Jackets kunde besegra Stars med 4–1. Efter matchen var den lettiske målvakten alltjämt upprörd.

– Jag förväntade mig att hålla nollan då jag tror på karma, säger Merzlikins till Columbus Dispatch.
– Det finns en hel del korkade människor i den här världen. Det som hände i tunneln på vägen ut till isen var riktigt, riktigt dåligt.

Tja, kanske var det just karman som gjorde att Dallas Stars träffade stolpen bakom Merzlikins inte mindre än tre gånger i den första perioden. Merzlikins var sedan bara två minuter och 19 sekunder från att hålla nollan, innan Tyler Seguin lyckades sätta 1–3-reduceringen för Dallas.

– Efter den förstaperioden och de tre stolpskotten så var jag övertygad om att det var karma. Jag såg att Matiss var där med mig, säger Merzlikins.

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
Columbus: Oliver Bjorkstrand (3), Gregory Hoffmann (1), Zach Werenski (2), Alexander Texier (2).
Dallas: Tyler Seguin (2).

***

Florida Panthers perfekta säsongsstart håller i sig. I natt tog laget sin sjätte raka seger när man fick Arizona Coyotes på fall med 5–3. Patric Hörnqvist stod för en assist för Panthers, medan veteranen Joe Thornton lyckades pricka in sitt första mål i Panthers-tröjan i segermatchen.

För Arizona är läget helt motsatt jämfört med Panthers, då Coyotes inte vunnit någon av sina sex matcher den här säsongen. Johan Larsson och Anton Strålman stod för en assist vardera för Coyotes i matchen.

Florida Panthers – Arizona Coyotes 5–3 (1–1, 2–0, 2–2)
Florida: Joe Thornton (1), Frank Vatrano (1), Aaron Ekblad (3), Jonathan Huberdeau (3), Anthony Duclair (4).
Arizona: Clayton Keller (3), Liam O'Brien (1), Phil Kessel (1).

***

Mikael Backlund stod för säsongens första fullträff, samt en assist, när hans Calgary bortabesegrade New York Rangers med 5–1. Backlunds mål kom halvvägs in i den tredje perioden och utökade Flames ledning till 4–1.

Jacob Markström vaktade Flames kasse i matchen och räddade 28 av 29 skott, medan både Rasmus Andersson och Elias Lindholm skrev in sig i poängprotokollet med varsin assist.

Calgary har därmed tagit tre raka segrar på den roadtrip som laget just nu är inne på. 

New York Rangers – Calgary Flames 1–5 (0–1, 0–1, 1–3)
New York: Kevin Rooney (2).
Calgary: Andrew Mangiapane 2 (5), Chris Tanev (1), Blake Coleman (2), Milae Backlund (1).

***

Auston Matthews noterades för sitt 200:e mål i NHL-karriären när han inledde målskyttet för sitt Toronto Maple Leafs på gode vännen och tidigare lagkamraten Frederik Andersen i Carolina Hurricanes-målet.

Tyvärr, för Matthews och Maple Leafs del, var det slut på det roliga därefter. Carolina kunde vinna matchen med 4–1 och är därmed alltjämt obesegrade efter fem matcher.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 4–1 (1–0, 0–3, 1–0)
Carolina: Sebastian Aho (4), Steven Lorentz (1), Nino Niederreiter (2), Andrej Svetjnikov (5).
Toronto: Auston Matthews (1).

***

Vladimir Tarasenko omgärdades av flyttrykten i somras och en trejd finns fortfarande på St. Louis Blues-bordet, men den ryske forwarden ser inte ut att distraheras av vad som pågår bortom isen.

I natt sköt Tarasenko två mål, sitt andra och tredje för säsongen, när St. Louis nollade Los Angeles Kings med 3–0. 29-åringen står därmed noterad för sex poäng (3+3) på sina fem inledande matcher den här säsongen.

Finländaren Ville Husso höll tätt i St. Louis-målet och räddade 34 skott från Kings i matchen. Nollan var hans andra i NHL-karriären.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)
St. Louis: Vladimir Tarasenko 2 (3), David Perron (6).
Los Angeles: -

Se alla mål från nattens NHL i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: