Vitalij Kravtsov.
Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire
NHL

Vägrar AHL-spel – nu jagas han av halva NHL

ANNONS

Vitalij Kravtsov vägrar att inställa sig hos New York Rangers farmarlag i Hartford.
I stället befinner sig forwarden hemma i Ryssland – medan 15 NHL-klubbar uppges jaga 21-åringen, rapporterar Sportsnets Nick Kypreos.

Vitalij Kravtsov spelade 20 matcher i NHL med New York Rangers den gångna säsongen och hade siktet inställt på en ordinarie plats i Manhattan-laget den här säsongen.

När Rangers i stället valde att gallra bort honom i slutskedet av det säsongsförberedande träningslägret så vägrade Kravtsov att inställa sig hos farmarlaget i Hartford.

I stället har han återvänt hem till Ryssland i väntan på att New York Rangers ska trejda bort honom till en annan NHL-klubb – och intresset för 21-åringen uppges vara stort.

KANADENSISKA LAG INTRESSERADE

Enligt Sportsnets Nick Kypreos ska så många som 15 NHL-klubbar vara intresserade av att knyta till sig Kravtsov, som draftades som nionde spelare totalt i NHL-draften 2018.

Bland dessa klubbar återfinns bland andra Calgary Flames, Winnipeg Jets ocg Ottawa Senators, enligt Kypreos.

Enligt New York Post ska både New York Rangers general manager Chris Drury samt klubbens huvudtränare Gerard Gallant försökt övertyga Kravtsov om att AHL-spel är den rätta vägen fram för 21-åringen, dock utan någon lycka.

Kravtsov spenderade merparten av fjolårssäsongen i KHL med Traktor Tjeljabinsk, där han producerade 24 poäng (16+8) på 49 matcher innan han avslutade säsongen i Nordamerika med Rangers.


TV: Komiska scener – när domaren visar ut spelaren

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL