Första målet för Jacob Peterson.

Svenskens succédebut – mål redan i första matchen

Dallas Stars besegrade i natt New York Rangers med 3-2 efter förlängning.
Jacob Peterson stod för första målet i debuten när John Klingberg och Braden Holtby utgick skadade.
– Han försökte spela genom skadan, men han klarade inte det, säger Dallas-tränaren Rick Bowness om Klingbergs skada till NHL.com.

Dallas Stars premiärspelade i natt mot New York Rangers och vann med 3-2 efter avgörande i förlängningen.

Jacob Peterson, som inför säsongen har imponerat under träningsmatcherna, öppnade målskyttet för Stars.

På egen hand kunde 22-åringen från Lidköping driva in med pucken i anfallszon och pricka dit sitt första NHL-mål i debuten.

"FICK DROPP EFTER MATCHEN"

Dallas kunde vara nöjda med segern, men den kom även med två tunga bakslag.

John Klingberg lämnade matchen efter att han skadade sitt ben i en kollision med Rangers-spelaren Chris Kreider. Efter matchen har Dallas meddelat på sitt Twitter-konto att Klingberg har ådragit sig en underkroppsskada och att han inte skulle kunna återgå till spel i matchen.

– Han försökte spela genom skadan, men han klarade inte det, säger Dallas-tränaren Rick Bowness om Klingbergs skada till NHL.com.

TV: Klingberg vrider sig i smärtor efter otäcka kollisionen

Även Dallas-målvakten, Braden Holtby, utgick i matchen efter att han fick en klubba i huvudet när han försökte blockera pucken. I efterhand kunde Bowness bekräfta att det inte var slaget som fick honom att lämna matchen, utan målvakten lämnade på grund av vätskebrist.

– Han nämnde det för oss i den andra perioden och vi försökte få in lite vätska i honom efter den andra perioden. Så fort han kom av isen fick han dropp. Vi får se hur han har det imorgon, säger han om Holtbys status.

New York Rangers - Dallas Stars 2-3 efter förlängning (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)