Sök
Fabian Lysell.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Lysell tävlade mot stjärnorna: "Ser fram emot att jobba med dem"

Förra säsongen slog han sig in i Luleå och spelade 26 SHL-matcher. Till den här säsongen höjdes ribban ytterligare för Fabian Lysell som tävlade mot några av världens bästa ishockeyspelare på Boston Bruins försäsongsläger.
– Det kändes ganska bra för egen del så det är mycket som man kan ta med sig och som man snart får göra igen förhoppningsvis, säger han till Hockeysverige.se.

Fabian Lysell draftades som 21:a spelare i årets NHL-draft av Boston Bruins, som i somras även meddelade att de skulle skriva kontrakt med 18-åringen direkt.

I U18-VM imponerade han flera gånger med sina soloräder och redan förra säsongen kom debuten, första poängen och första målet i SHL. Nu väntar nya utmaningar i den kanadensiska juniorligan WHL.

–  Jag har varit här i snart fem dagar och det ska bli kul. Det är klart att man fortfarande är lite trött och så efter campen och allt resande, men det blir bättre, säger han till Hockeysverige.se.

I början av hösten deltog Lysell i Bostons försäsongs-camp, där han imponerade. Till Boston Sports Journal berättade huvudtränaren för Bostons AHL-lag, Ryan Mougenel, om hans första intryck av talangen.

– Sekunden han kliver ut på isen har han en speciell närvaro. Han kan både åka och han har en riktigt bra skicklighet, sa han då.

Lovorden är däremot inget som pressar den unge svensken.

–  Jag vet faktiskt inte, säger han och skrattar till innan han fortsätter:
– Man får väl vänja sig lite. Det är alltid så att vissa dagar spelar du bra och då snackas det mer och vissa dagar kanske du spelar lite sämre och då snackas det ingenting. det gäller att jobba riktigt hårt för att det är vad som krävs för att en dag få spela där också.

"KUL ATT FÅ TRÄFFA ALLA STJÄRNORNA"  

Lysell hamnade under förra säsongen i Luleå, men det blev en kortvisit i klubben, där han gjorde in SHL-debut. Trots hans unga ålder lämnade han Sverige samma år som han blev draftad för att ge spel i Nordamerika en chans.

– Det är jättespännande. Jag bestämde väl inte så mycket, utan det var väl organisationen. Det har varit spännande och det har varit mycket nytt. Det är en annan kultur och ett annat språk, men det är något som man vänjer sig vid. jag har nog klarat av det ganska bra hittills, säger han om månaderna i Nordamerika.

Hur var det i Boston?

– Det var grymt och allting är riktigt professionellt. Det är häftigt och det är en riktigt cool stad. Organisationen är väldigt vänlig och hjälpsam så jag fick bara bra "vibes" därifrån. Det var kul att få träffa alla stjärnor och sådär. Sen kändes det ganska bra för egen del så det är mycket som man kan ta med sig och som man snart får göra igen förhoppningsvis.

Var det någon stjärna som stack ut?

– En som man har kollat på är väl (David) Pastrnak och honom snackade jag lite med och det var kul att få snacka med honom.

Pratade ni svenska då?

– Han kan lite grann, men vi körde på engelska.

Fabian Lysell.

Fabian Lysell. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

"TROR ABSOLUT DE HADE VELAT ATT JAG STANNADE ETT ÅR"  

Tiden på campet i Boston var bra för Lysell, som då fick visa upp sig och ta chansen bland NHL-stjärnorna. Däremot kunde Boston meddela för lite mer än två veckor sedan att göteborgaren skulle få fortsätta utvecklingen i den kanadensiska juniorligan WHL och med laget Vancouver Giants.

– De ville att jag skulle lära känna organisationen och de ville att man skulle få träna med de bästa. De ville nog se hur jag låg till just nu i utvecklingen och lägga upp en plan eller vad man nu ska säga. Allting kan ändras, men det var bra feedback efteråt och det jag kan säga är väl egentligen att de ser fram emot att jobba med mig och det är något som jag ser fram emot, säger han.

Fanns spel i Sverige med som ett alternativ när det inte blev något vidare spel i Boston?

– De ville väl att jag skulle vara här i Nordamerika nu och det fanns väl inte så mycket att säga där, men det hade också varit ett bra alternativ, däremot känns det bra där jag är nu.

Om du hade fått välja själv då?

– Det vet jag faktiskt inte. Nu är jag inställd på att vara här och det är inget som jag vill lägga energi på och så där. Det gäller bara att göra det bästa av det där man är nu.  Det känns bra för mig och det är det viktiga. Som sagt var det en bra erfarenhet att få vara i Boston och förhoppningsvis kommer jag vara en del av deras organisation rätt snart.

Ville Luleå behålla dig i en säsong till?

– Det hoppas jag att de hade velat då jag spelade där förra säsongen och vi snackade med de om det och så där. Sen hade Luleå ett väldigt bra lag med många forwards så det var också något som tagits i åtanke. Men jag tror absolut att de hade velat att jag stannade ett år.

Finns möjligheten till spel i AHL redan den här säsongen?

–  Det är svårt att säga just nu, men som jag förstod det finns möjligheten så vi får väl se.

Fabian Lysell.

Fabian Lysell. Foto: SIMON ELIASSON/Bildbyrån

"VILL TÄVLA OM EN PLATS I JVM-TRUPPEN"  

Spel i Boston Bruins är såklart målet i framtiden för Lysell, men här och nu ligger fokuset på att komma till ro i Vancouver, där hans närmaste framtid stundar.

– Målet är att få komma igång med säsongen och acklimatisera mig där jag är nu. Sen ser jag fram emot att få börja spela lite matcher och se att det blir bättre och bättre hela tiden.

Du har redan spelat en match. hur gick det?

– Det var roligt, men det var kanske inte min bästa match. Ska jag vara helt ärlig var jag lite trött från efter allt nytt, men det kändes bra och var kul.

I Vancouver bor Lysell nu med en familj från området.

– Det funkar bra och är fullt ös hemma i huset med barn och så där, men det är lite skönt för då kan man tänka på annat också när man kommer hem och så.

I laget finns det sedan tidigare en svensk i målvakten Jesper Vikman, som även han gör sin första säsong i WHL.

– Ja. Vi har snackat lite och det var första gången jag träffade honom när jag kom hit. Han verkar väldigt duktig så jag har koll på honom.

Förutom framtida spel i Boston stundar först ett JVM i december. Lysell tog brons med småkronorna i U18-VM i våras och ser fram emot turneringen.

– Jag vill vara med och tävla om en plats i JVM-laget och de är väl ett av de målen som jag har satt upp just nu.

Har du pratat någonsing med Tomas Montén om JVM?

– Jag har inte snackat med honom på senaste tiden, men jag vet att han ska komma till Nordamerika här under hösten.


TV: Tre Perioder inför NHL-säsongen 2021/22

Matchrapporter: Rögle slog Luleå på hemmaplan Segerraden förlängd för Leksand – besegrade Luleå Väntad seger för Luleå som förlänger vinstsviten Djurgårdens kris förvärras – sjunde raka förlusten Luleå tog hem mötet med Växjö i Coop Norrbotten Arena

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten