Carey Price.
Foto: USAToday-Sports
NHL

Price lämnar Canadiens – ansluter till NHLPA:s assistansprogram

ANNONS

Tidigare i dag meddelades det att stjärnmålvakten Carey Price inte kommer till spel i premiären. Nu kan NHL meddela att 34-åringen kommer att ansluta till NHLPA:s assistansprogram.

Det var omdiskuterat om Carey Price skulle bli kvar i Montréal Canadiens efter att Seattle Kraken hade valt ut sitt första NHL-lag, men så blev fallet. 

Sedan var det oklart om Price skulle bli spelklar till premiären efter att han genomgått en knäoperation i somras, men rehabiliteringen gick bra och han förväntades vara tillbaka redan då.

Tidigare i dag kom nästa smäll då TSN kunde rapportera att Price skulle missa säsongstarten då han inte mådde bra och Canadiens-tränaren Dominique Ducharme kommenterade då situationen.

– Han mår inte bra just nu. Han får ta hand om det först, sedan får vi ta det andra, sa han på en presskonferens.

ANSLUTER TILL NHL:S ASSISTANSPROGRAM  

Nu står det klart att Price kommer att lämna laget för att friviligt delta i NHLPA:s assistansprogram. Programet startades 1996 och är till för att assistera NHL-spelarna och deras familjer vid psykisk ohälsa eller vid missbruk av olika slag.

Målvaktsstjärnan kommer därmed missa NHL-premiären nästa vecka. NHL har valt att inte kommentera situationen ytterligare.


TV: Tränaren svarar – efter Lehners anklagelser

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL