Jesper Eliasson.
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån
SHL

Jesper Eliasson kan lämna Färjestad efter stjärnvärvningen

ANNONS
Färjestad förstärkte under gårdagen sin målvaktsbesättning med stjärnvärvningen Dominik Furch. Det innebär att den tidigare JVM-målvakten Jesper Eliasson nu går en oviss framtid till mötes.
– Det viktigaste för Jesper är att han får spela matcher och fortsätta utvecklas, säger general managern Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

I dagarna ska Jesper Eliasson och Färjestads general manager Peter Jakobsson sätta sig ned för att diskutera framtiden. Tvåårskontraktet med Färjestad löper ut efter säsongen och i dagsläget är 21-åringen tredjevalet i klubben efter helgens värvning av Dominik Furch.

Huruvida Eliasson kommer att stanna i Färjestad, lånas ut eller släppas helt och hållet är i dagsläget oklart.

– Det är en fråga och en diskussion vi får ta oss emellan och även med agenten. Det viktigaste för Jesper är att han får spela matcher och fortsätta utvecklas, säger Jakobsson till Värmlands Folkblad.

UTLÅNAD IFJOL  

Eliasson har suttit på bänken under de inledande matcherna i SHL medan Henrik Haukeland fått förtroendet mellan Färjestads stolpar. 

När Färjestad nu förstärkt målvaktssidan ytterligare så ställs den tidigare JVM-målvakten helt utanför laget.

Eliasson värvades till Färjestad inför förra säsongen, men lånades under den gångna säsongen ut till Red Bull Salzburg. Något spel i SHL-klubben ser det alltså inte ut att bli den här säsongen heller.

– Det är såklart inget roligt besked att ge en spelare, men det är ett beslut som måste tas när man spelar på den yttersta eliten. Tråkigt för individen, men Jesper är en ung och hungrig kille som kommer tacka detta på ett bra sätt och kommer komma igen med bravur, säger Jakobsson.

Eliasson har tidigare spelat allsvensk hockey i Almtuna och har en SHL-match med Växjö på meritlistan. 2020 spelade smålänningen JVM med Juniorkronorna.


TV: Utmaningarna för Hockeyettan  

Den här artikeln handlar om: