Foto: Bildbyrån & ESMG
Tre Perioder

TV: Favoriten att gå upp i Hockeyallsvenskan: "En pajasklubb för fem år sedan"

ANNONS
I kväll smygstartar säsongen 2021/22 i Hockeyettan. Lagom till dess gästar hockeysverige.se:s bloggare och krönikör Mikael Mjörnberg studioprogrammet Tre Perioder för att snacka upp säsongen. Han pekar ut sin egen favorit att ta klivet upp till Hockeyallsvenskan – en klubb som inte alltför länge sedan hade svårt att bli tagen på allvar.
– För fem år sedan var det en pajasklubb, men nu har de fattat hur man gör för att bli framgångsrik, säger Mjörnberg om Hudiksvalls utveckling.

Under fredagskvällen tar Piteå emot Östersund i den första matchen i Hockeyettan under 2021/22. Inför premiären har Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg gästat hockeysverige.se:s studioprogram Tre Perioder. 

Mjörnberg, som varit skribent på hockeysverige.se sedan 2009, berättar om var Hockeyettan står som liga i dag kontra för drygt tio år sedan när han på allvar började följa den journalistiskt. Var har den varit och var är den på väg?

Han pekar även ut årets förmodade favoritlag, ett kluster med klubbar som på allvar aspirerar på att ta sig upp i Hockeyallsvenskan.

Sist men inte minst tar han ut ligans fyra häftigaste trotjänare, en kvartett spelare som egentligen borde spela på en högre nivå men som blivit Hockeyettan trogna i nästan vått och torrt.

Se hela avsnittet i videospelaren ovan!

Den här artikeln handlar om: