Så tippar experterna.
Foto: Ronnie Rönnkvist.
Dokument

ENKÄTEN: Experterna och journalisterna förutspår – så slutar Hockeyallsvenskan

Imorgon drar Hockeyallsvenskan i gång. För att redan nu få reda på hur det kommer att gå har hockeysverige.se tagit hjälp av sex experter, Tobias Forsberg, Johanna Dahlén, Mattias Ek, Adam Johansson, Hans Abrahamsson och Joakim Englund. 

För att ge er grepp om vad ni ska förvänta er av den stundande säsongen har hockeysverige.se satt ihop en enkät med sex journalister och experter om deras tankar kring ligan.

Tobias Forsberg.

Tobias Forsberg. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Tobias Forsberg – C More 

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
Fredrik Forsberg. Dels har han levererat i ligan förut. Han kommer dessutom spela med en bra omgivning, i ett topplag och är bra i powerplay så han har alla verktyg för att hamna topp tre i alla fall.  

2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
- Man har inte sett många ryska målvakter i den här serien och jag tycker att Pavel Khomchenko varit bra på försäsongen. Han kanske inte blir Årets målvakt, men kanske Årets uppstickare.


3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 
Lukas Wernblom.  Han gjorde 47 poäng redan förra säsongen. Han är fortfarande en ung spelare. Bara 21 år. Även om han hade en bra säsong i fjol så får han ta ett större ansvar den här säsongen då Oskar Stål Lyrenäs försvinner. 

4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Troja var sent in på marknaden så dom måste jag ändå säga. Jag tror också Tingsryd kommer få det svårt. 

5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- HV71 såklart. Dom är givna. Sedan gillar jag det sättet Mora gjort som byggt ett lag från grunden. Jag vet också hur långt man kan komma med ett bra lag. Det lag som går upp blir HV71. 

Johanna Dahlén.

Johanna Dahlén. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Johanna Dahlén – Expressen 

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
- Fredrik Forsberg. Jag tycker att vi redan tidigare sett vad han kan på Hockeyallsvensknivå. Han kunde absolut ha varit en SHL-spelare den här säsongen. Ett steg ner för honom gör att han kommer kunna ta flera steg framåt. 

2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
Claes Endre. Björklöven sett till det han gjorde förra säsongen. Han kom från ingenstans och var en av ligans bästa målvakter. När han nu tar ett kliv upp till Björklöven tror jag han kommer visa att han har ännu mer i sig.


3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 
Jesper Norbäck Almtuna. Han gjorde bra ifrån sig förra säsongen och jag tror att han har ännu mer poäng i sig och skulle kunna ligga där uppe i poängligan. 

4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Vita Hästen och Troja-Ljungby. Jag tror att det blir dom två lagen som får tampas om det och att det blir Vita Hästen som kommer att trilla ur. Det är oundkomligt att nykomlingar hamnar där nere. Senast Troja var uppe gjorde dom jättemycket mål, men var sämre defensivt. Nu har dom ett defensivt starkare lag, men måste få fram spelare som gör målen. Vita Hästen känns inte tillräckligt starka för att hålla sig kvar. 

5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- Jag tror att det kommer bli HV71 och Karlskoga som hamnar i finalen. HV71 är av alla tippade att vara där uppe. Karlskoga visade redan förra säsongen var nära att ta den där platsen från Björklöven. Jag tror Timrå hade haft det tuffare för Karlskoga än Björklöven. Jag tror ändå HV71 vinner på sin skicklighet. 

Mattias Ek.

Mattias Ek. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Mattias Ek – Hockeynews 

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
- Fredrik Forsberg i HV71. Han kommer spela mycket powerplay, gjorde många mål i SHL och även i kvalet när ingen annan producerade. 


2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
- Jag tror att Filip Larsson i HV71 kommer få ett genombrott. 

3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 
- Den jag sett på försäsongen och som jag tror kan bli en överraskning är backen i Södertälje, Ludvig Jansson. Han är grym spelare och kanske till och med en JVM-spelare. 

Ludvig Jansson.

Ludvig Jansson. Foto: Ronnie Rönnkvist.


4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Jag tror att Västervik och Vita Hästen får lite svårt. Det känns som dom lagen tappat så oerhört mycket mer än vad dom fått in. Båda lagen har haft en stor spelaromsättning och Västervik har fått en ny tränare på det. 

5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- Skulle inte HV71 gå till final så vore det en skräll. Jag tror att dom får möta Björklöven där så det blir på något sätt en drömfinal. Det vore konstigt om inte HV71 fått ihop ett så pass skickligt lag, dessutom med dom tränarna… Jag tror HV71 fixar det. 

Hans Abrahamsson.

Hans Abrahamsson. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Hans Abrahamsson – Aftonbladet 

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
- Fredrik Forsberg. Han är en bra spelare i ett bra och kommer få en bra roll. 

2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
Andreas Ljunggren Mora. Jag tycker att han redan förra säsongen imponerade i Tingsryd. Han kommer spela i ett lag med en väldigt bra struktur. Dessutom har han en tränare (Johan Hedberg) som vet hur en målvakt ska vara då han är bra.  

Andreas Ljunggren.

Andreas Ljunggren. Foto: Ronnie Rönnkvist.3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 
Axel Bergkvist Mora. Jag tycker att han har en offensiv spännande spets i sitt backspel. Jag tror att han kommer få spela ut den lite mer än vad han fick göra förra säsongen. Han kommer få mycket tid i powerplay och kommer vara deras offensiva back nummer ett. 

4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Troja och Kristianstad. Kort och gott tycker jag att dom har svagaste trupperna. Kristianstad har dansat på linan under något år nu. Troja är nykomling och det är alltid tufft.


5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- HV71 och Karlskoga. Jag tycker att HV71 har det klart bästa laget. Karlskoga har en struktur och grund som gör att dom hela tiden har förutsättningarna att slåss i toppen. Jag tycker också att dom adderat en hel del bra spets till den här säsongen. Det lag som går upp blir HV71.

Adam Johansson.

Adam Johansson. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Adam Johansson – Expressen 

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
- Fredrik Forsberg eftersom jag tycker att han har bevisat att han kan leverera i Hockeyallsvenskan med Karlskoga tidigare. Han är ett år mognare nu, har en seriens bästa bössor, kommer användas i powerplay och i en offensiv kedja så han har goda förutsättningar att vara högt upp.

Fredrik Forsberg.

Fredrik Forsberg. Foto: Ronnie Rönnkvist.


2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
- Jag tror att Andreas Ljunggren kommer ta förstaspaden i Mora och göra bra ifrån sig. Nu har han ett ganska ungt försvar framför sig som talar lite emot honom. Han har haft många bra säsonger i Tingsryd och jag tror att han tar klivet till Mora för att det ska bli en språngbräda till SHL. Han kommer ha mycket driv i sig den här vintern. Annars är det lätt att säga Claes Endre eller Johan Gustafsson som är mer givna namn. 

3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 
- Jesper Norbäck även om han fick lite av ett genombrott redan förra säsongen. Han är en kille som kommer kunna snitta ett poäng per match och given för ett SHL-kontrakt nästa säsong om han fortsätter sin utveckling. En väldigt fin spelare. Jag vill även lyfta fram Sam Vigneault Modo.


4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Vita Hästen och Troja. Vita Hästen har haft en nedåt gående spiral under ganska många år. Ekonomiska bekymmer, stormat lite klubben och en alldeles för stor ansvarsbörda på Tony Zabel  Troja, nykomlingar har det ofta svårt. Visst har Troja några äldre och rutinerade namn, men jag tycker inte truppen är tillräckligt bra för att dom ska hålla sig kvar. 

5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- HV71 mot Mora. Moras trupp ser jättespännande ut, ungt och hungrigt. Dom bygger rätt utefter deras förutsättningar. Dom har några spelar det bubblar omkring och jag känner kan bli riktigt bra. Sedan tror jag inte att dom har erfarenheten och tyngden för att gå hela vägen. HV71 är en maktklubb och har alla ingredienser för att ta sig hela vägen. Dessutom har jag ett jättestort förtroende för Tommy Samuelsson. Han är den bästa rekryteringen i Hockeyallsvenskan den här säsongen. HV71 blir det lag som går upp. 

Joakim Englund.

Joakim Englund. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Joakim Englund – Hockeysverige.se   

1. Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan? 
- Oj vilken svår fråga. Det finns mängder med kandidater och otaliga variabler att ta hänsyn till. Med tanke på att HV71 har ett par riktiga storsegrar på försäsongen ligger det nära till hands att välja någon därifrån. Samtidigt är jag sugen att välja en kille som Sam Vigneault från MoDo. Honom har jag förvisso bara sett två träningsmatcher men av det jag sett är han dominant i spelet. Frågan är om han har förmågan att göra poängen som krävs? Där är jag mer tveksam. Det finns många kandidater men jag väljer ett tämligen säkert kort i Moras Daniel Ljunggren som kommer få stort förtroende även i år tillsammans med radarpartnern Johan Persson.

2. Vem kommer bli årets målvakt i Hockeyallsvenskan? 
- Årets målvakt i Hockeyallsvenskan brukar inte sällan gå till någon av topplagens målvakter. Men då och då smyger det sig in en Calle Clang eller Daniel Marmenlind och gör mycket bra ifrån sig trots att man inte tillhör ett topplag. Jag tror att BIK Karlskogas Lars Volden är sugen att studsa tillbaka till SHL. Det faktum att Karlskoga förväntas tillhöra ett av topplagen försämrar inte hans chanser så jag svarar Lars Volden.


3. Vilken spelare kommer bli årets överraskning i Hockeyallsvenskan? 

- Många spelare kommer få något slags genombrott i vinter där det givetvis finns olika typer av genombrott. En yngre kille kan ta ligan med storm och oväntat slå sig in i JVM-laget till jul. En annan typ av genombrott kan vara en, för oss svenskar, okänd amerikan med inte alltför stora förväntningar eller dyr prislapp direkt studsar upp till SHL. Tre sådana spelare som jag tror på är Västerviks Myles Powell, Tingsryds Liam Finlay samt MoDos Sam Vigneault. Så någon av dem får det bli.

4. Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats? 
- Troja/Ljungby och Almtuna ser bleka ut. Där tror jag Almtuna väger tyngre när det väl ska avgöras. Även fast jag tycker backar och målvakterna känns bleka i Almtuna tror jag deras offensiva uppsida gör att Troja/Ljungby får vända åter till Hockeyettan.
5. Vilka lag kommer spela Hockeyallsvenskan finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
- HV71 och Västerås möts i finalen och HV71 går upp. Dessa lag har spänt musklerna och ståtar med bästa trupperna på papperet.

5. Vilka lag kommer spela hockeyallsvenska finalen och varför och vilket lag tar steget upp i SHL?
HV71 och Västerås möts i finalen och HV71 går upp. Dessa lag har spänt musklerna och ståtar med bästa trupperna på papperet.


TV: Studio Oddset Hockey: Lagen som utgör ett hot mot HV71
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten