Mikael "Daggen" Eriksson
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Intervju

Mikael "Daggen" Eriksson: ”Vi är ett mycket bättre lag än alla andra”

ANNONS

En efter en har det gamla gardet hos BIK Karlskoga droppat av. 
Kvar står Mikael "Daggen" Eriksson. 
– Jag kommer vara precis den personen jag var när jag kom till BIK, säger han till Hockeysverige.se.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brunk och bråk är vad man har förknippat Karlskoga med genom åren. Den bråkigaste av dem alla, Daniel Wessner, blev domare. Kulturbärarna Carl Berglund och Fredrik Höggren har båda lämnat klubben. 

Och de senaste säsongerna har vi fått se ett annorlunda Karlskoga. Ett frejdigt offensivt lag med mer fokus på spelet än på motståndarna. 

– Vi har väl sett vad som krävs för att gå upp också och det krävs ju skicklighet, säger Mikael "Daggen" Eriksson. 

Den 188 centimeter långa kaptenen går in på sin 15:e säsong i sin moderklubb.

Hur beskriver du Karlskoga-identiteten?
– Det är inget speciellt. Vi behandlar människor som man vill bli behandlad själv. Det är väl en vardaglig grej vi gör för att man ska må bra. Det är inget hokus pokus utan det handlar bara om att vara en bra medmänniska. Då får man folk att kunna prestera på topp också.

LYCKAS INTE TA SISTA STEGET

På topp är precis vad Karlskoga har presterat under lång tid. På klubbens tio senaste säsonger har man endast missat slutspel en enda gång, säsongen 17/18. 

Saknas gör tändsnöret till dynamiten. 

Trots konstant närvaro och ett finger med i spelet när det väl ska avgöras har man fortfarande inte lyckats knipa den där SHL-platsen. 

Mikael Eriksson.

Mikael Eriksson. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Vad är det som tyder på att ni lyckas i år?
– För att vi är ett mycket bättre lag än alla andra, svarar den 95 kilo tunga centern rappt och självsäkert. 

Det Karlskogalag vi kommer få se på isen i år är ett bygge signerat tränaren Karl Helmersson och sportchefen Torsten Yngvesson. 

– Jag tycker att vi har varit jäkligt skickliga i ett par år, men nu har vi fått tillbaka den här tjurigheten som vi hade för ett par år sedan. Det ska vara en kombination mellan det och skicklighet och det tycker jag verkligen att vi har i år. Det kommer vara tufft att möta oss men också jäkligt svårt, säger "Daggen" och fortsätter:
– Vi gjorde det lite förra året och det verkade inte vara så många som ville möta oss så förhoppningsvis kan det bli så i år också.

”KOLLAR NÄSTAN INGEN HOCKEY”

Mikael Eriksson jobbar även på klubbens marknadssida och märker av det intresse som finns runt ishockeyn just nu. 

– Jag tycker att vi har haft ett jäkla engagemang i år. Vi har sålt slut på allt för första gången. Vi driver en proffsig förening just nu men vi kan bli ännu bättre. Karlskoga är en jäkligt bra stad att ha ett hockeylag i. Jag tycker att vi är SHL-mässiga just nu. 

Ni är redo för att ta steget upp?
– Det har vi varit i många år. Om några år också med den nya arenan och så där så kan det bli väldigt bra och då ska vi vara i SHL. 

Mikael Eriksson.

Mikael Eriksson. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

Parallellt med den Hockeyallsvenska säsongsstarten är det också sluttampen på fotbollsallsvenskan. 

Drygt en mil från Karlskoga längs Möckelns strand hittar man det lilla arbetarsamhället Degerfors. Bruksortens fotbollslag är indraget i en rafflande bottenstrid i högsta serien. Något som Mikael Eriksson i allra högsta grad håller ett öga på. 

– Jag följer Degerfors nästan varje match. Jag älskar fotboll, det är min stora passion i livet så jag kollar nästan ingen hockey men all fotboll.

Tror du Degerfors lyckas hålla sig kvar? 
– Vi får se. Jag hoppas det. Det kommer bli tufft men det visste ju vi sedan innan. Jag tror att matchen mot Örebro kommer bli avgörande så då ska jag vara på plats och stötta dem. 


TV: Därför får IK Oskarshamn det tufft i SHL

Den här artikeln handlar om: