Timrå fick en mardrömsstart mot Växjö.

Timrås mardröm i hemmapremiären – krossades av Växjö

Timrå imponerade i torsdags genom att vinna med 4-2 borta mot Brynäs.
Men i säsongens första hemmamatch blev det en mardröm för nykomlingen då de låg under med hela 5-1 mot Växjö efter den första perioden och förlorade sedan med 6-2

I torsdags tog Timrå sin första vinst i SHL-återkomsten då de vann över Brynäs med 4-2 i Gävle.

Under lördagen hoppades de fortsätta med det fina spelet men så blev det inte alls utan mot de regerande mästarna Växjö hade Timrå det otroligt tufft.

Bortalaget från Småland tog ledningen efter sex minuters spel då Olle Lycksell gjorde sitt första mål i Växjötröjan efter en turlig studs. 2-0 kom fem minuter senare då Robert Rosén utökade Växjös ledning i boxplay.

I den 14:e minuten satte Julius Nättinen sitt första SHL-mål i powerplay för 3-0 till Växjö. Bara en halv minut senare lyckades dock Timrå reducera genom Nolan Zajac som pangade in pucken i powerplay.

”HAR FEM CHANSER OCH GÖR FEM MÅL”

Det blev dock en kortvarig glädje hemmalaget då Växjö gjorde två mål inom loppet av en minut. Först blev Robert Rosén tvåmålsskytt innan Erik Josefsson satte 5-1 när 17 och en halv minut av matchen var spelad.

Trots att det var Växjö som var i ledning med 5-1 efter den första perioden så var det Timrå som ledde skotten efter 20 spelade minuter med 11-10 och Växjö gjorde med andra ord mål på hälften av sina skott på mål.

Timråkaptenen Christopher Liljewall gav sedan sin syn på 20 tunga minuter.

– Vi ger de alldeles för enkla mål. De trampar igenom och hittar en kille i slottet. Det känns som att de i princip har fem chanser och gör fem mål och det är för dåligt av oss. Vi måste bli tajtare, framför allt framför eget mål där vi släpper en del av målen. Mycket hockey kvar men det är för dåligt, säger Liljewall i C More.

Växjö vann sedan matchen med 6-2.

Timrå – Växjö 2–6 (1-5,1-0,0-1)

Timrå: Nolan Zajac, Viktor Lodin.
Växjö: Robert Rosén 2, Olle Lycksell, Julius Nättinen, Erik Josefsson, Glenn Gustafsson.

TV: Studio Oddset Hockey Weekend – legendaren lyfter fram Luleå som favoriter