Johan Fransson.
Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån
SHL

"Jag var helt säker på att jag brutit nacken"

ANNONS
Johan Fransson råkade ut för en motorcykelolycka i somras.
För DT berättar Leksandsbacken nu att det hade kunnat sluta riktigt, riktigt illa.
– När det hände var jag helt säker på att jag brutit nacken, säger Fransson till tidningen.

Vad som började som en trevlig tur på motorcykeln vid Siljan slutade i katastrof för Leksandsbacken Johan Fransson. Efter en singelolycka i närheten av Leksand tvingades Fransson uppsöka sjukvård både på Falu lasarett och i Uppsala.

För DT berättar han nu om vad som hände den där sommardagen för drygt sju veckor sedan.

– Jag pratar inte gärna om det som hände, för det gör fortfarande så ont att tänka på. Men så mycket kan jag säga att det inte är bra att landa på nacken, säger Fransson till tidningen.
– När det hände var jag helt säker på att jag brutit nacken. Jag har ingen uppfattning om hur länge det tog innan jag fick tillbaka känseln, men när jag vaknade upp efteråt kände jag varken av benen eller armarna.

"KOMMER VISA SIG OM DET ÄR MÖJLIGT ELLER INTE"  

Fransson vittnar om fruktansvärda smärtor när känseln väl komma tillbaka, men olyckan krävde ingen operation och läkarna tror att 36-åringen från Kalix kommer att återhämta sig helt och hållet.

Även om en återkomst för tillfället känns långt borta så har Fransson inte gett upp tanken på att komma tillbaka till isen.

– Jag är ödmjuk inför den typ av skada jag råkat ut för och vad som krävs för att spela på elitnivå. Men jag tror att mitt beslut om min hockeykarriär kommer att falla sig rätt naturligt med tiden. Det kommer visa sig om det är möjligt eller inte. Jag får köra på med styrketräning, och den dan man känner att jag inte kan göra så mycket mer så är det väl så, säger Fransson.


Studio Oddset Hockey Weekend – legendaren lyfter fram Luleå som favoriter

Den här artikeln handlar om: