Elias Pettersson.
Foto: Larry McDougal/Bildbyrån
NHL

Jim Benning om Elias Petterssons kontrakt: ”Då vill jag lösa det”

ANNONS
Vancouver Canucks har fortfarande två RFA:s kvar. Och det är inte vilka som helst. Det är lagets två största stjärnor i Elias Petterson och Quinn Hughes. 

– Det finns inget ont blod. Vi försöker bara lista ut hur vi ska göra alla nöjda, säger klubbens general manager Jim Benning till Sportsnet. 

Det är en avgörande tid för Vancouver Canucks öde. Man sitter med två av sina största stjärnor, sina så kallad franchise-spelare, utan att ha lyckats förlänga kontrakten. 

Efter klubbens agerande på free agency sitter man dessutom bara 10.6 miljoner dollar från lönetaket. Vilket borde vara tillräckligt för ett långt kontrakt med antingen Elias Petterson eller Quinn Hughes.

Noterbart i förhandlingarna mellan klubben och spelarna är att båda spelarna representeras av samma agent, Pat Brisson. 

– Vi är i konstant kontakt med Brisson och hans grupp. Kommunikationen är bra och vi försöker bara fundera på hur vi ska få förståelse för varandras perspektiv. De är viktiga spelare för laget och spelargruppens framtid men det är komplicerade överenskommelser, säger Jim Benning i en intervju med Sportsnet. 

SPELADE BARA 26 MATCHER FÖRRA ÅRET

Elias Pettersson missade stora delar av den förra säsongen med en handledsskada som stoppade honom vid 26 matcher. Nu sitter han alltså i en rävsax där han måste komma överens med sin kanadensiska klubb innan han kan börja spela. 

– Jag skulle vilja ha dem här till campen. Om det är möjligt att få till en överenskommelse före det, då vill jag lösa det för jag känner att de fortfarande är unga. De utvecklas fortfarande och jag tror att campen är viktig för dem, säger den kritiserade general managern.


TV: Elias Pettersson om Vancouver Canucks förändringar


Den här artikeln handlar om: