NHL

TV: Nu måste Montréal bestämma sig gällande Jesperi Kotkaniemi

ANNONS
På fredag kväll måste Montréal Canadiens bestämma sig. Ska man matcha Carolina Hurricanes offer sheet och behålla finske centern Jesperi Kotkaniemi – eller släppa honom? Enligt Ren Lavoie på TVA Sports är det i sista stund oklart vilket beslut klubben kommer att ta.

Sent på fredag kväll, svensk tid, är det deadline för Montréal Canadiens. Då kommer NHL att kräva svar på huruvida klubben tänker matcha det offer sheet värt 6,1 miljoner dollar som Carolina Hurricanes har erbjudit lagets unge center Jesperi Kotkaniemi. Alternativet är att släppa den 21-årige finländaren och ta emot det förstaval och tredjeval i draften som Hurricanes måste kompensera Canadiens med om man inte matchar budet.

Till NHL Network säger den franskspråkige reportern Ren Lavoie på TVA Sports att det är högst oklart vad Canadiens tänker göra. Just nu försöker ska klubben undersöka om man kan trejda de draftval man skulle få i kompensation från Hurricanes för att kunna värva en center som kan ersätta Kotkaniemi. Om man inte lyckas med det finns det en chans, om än liten givet de ekonomiska konsekvenserna för lönetaket, att man faktiskt matchar Hurricanes bud och behåller finländaren.

I videoklippet ovan pratar Ren Lavoie mer om den pikanta situationen som Stanley Cup-finalisten befinner sig i.

Den här artikeln handlar om: