Taylor Hall.
Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports
NHL

Taylor Hall överens med Bruins - sänker lönen

ANNONS
Taylor Hall är i Boston Bruins för att stanna. Efter att ha bytt klubb ett par gånger de senaste åren har 29-åringen nu förlängt sitt kontrakt med klubben över de närmaste fyra säsongerna.

När Taylor Hall skrev på för Buffalo Sabres inför säsongen var det hans andra klubbyte på tio månader. Innan säsongen 2020/21 hann det bli ytterligare ett då Sabres trejdade den forna draftettan vidare till Boston Bruins inför trade deadline.

Efter att Hall spelat för New Jersey, Arizona, Buffalo och Boston de senaste 18 månaderna blir han nu kvar i Bruins. På fredagen kom beskedet att 29-åringen förlängt kontraktet med fyra år.

Det nya avtalet med Boston Bruins löper över de fyra närmaste åren och är värt sex miljoner dollar per säsong. Det innebär en lönesänkning med två miljoner dollar kontra de åtta miljoner dollar han tjänade den gångna säsongen.

"Bruins är upprymda över att Taylor ville fortsätta vara en Boston Bruin och vi är exalterade över att ha sajnat honom till ett flerårskontrakt", skriver general managern Don Sweeney i ett pressmeddelande.
"Han är en kärnspelare som bidrar med fart, målskytte, skicklighet och tvåvägs-ansvar till vår laguppställning. Han passade rakt in i vårt omklädningsrum och kommer att vara en viktig komponent i vår organisation i jakten på en Stanley Cup."

Taylor Hall svarade för åtta mål och 14 poäng på 16 matcher för Boston efter trejden från Buffalo och hade därefter fem poäng (3+2) på elva slutspelsmatcher, 

Hall draftades ursprungligen av Edmonton Oilers som första spelare i 2010. Under karriären har han vunnit en Hart Trophy som NHL:s mest värdefulla spelare 2018 och hunnit svara för 596 poäng på 680 matcher för Oilers, Devils, Coyotes, Sabres och Bruins.


TV: Experterna betygsätter värvningen av Taylor Hall

Den här artikeln handlar om: