Linus Fröberg.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
SHL

Luleå värvar från HV71: "En profil som vi har sökt"

ANNONS
Linus Fröberg blir nästa spelare att ansluta till Luleå Hockey. I dag meddelade norrbottningarna att centern skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Jag ville spela i ett topplag och vara med och utmana om guldet, säger Fröberg.

Brynäs, Färjestad, Växjö, HV71 – och nu Luleå. På måndagen blev Linus Fröberg klar för sin femte SHL-klubb. 28-åringen kommer till Luleå efter en tung säsong där han var med om att åka ur SHL med HV71. Nu tar han ny sats i Norrbotten.

– Det skall bli otroligt kul att flytta norrut. Jag ville spela i ett topplag och vara med och utmana om guldet. Och det känns det som att vi kommer kunna göra i Luleå Hockey kommande säsong. Känslan är att det finns alla ingredienser som behövs för att vi skall kunna göra något riktigt bra av det, säger Fröberg i ett pressmeddelande.
– Mina erfarenheter av Luleå Hockey från tidigare säsonger är att det är ett väldigt tufft lag att möta. Lite av en maskin som bara går och går. Så jag hoppas att jag kommer kunna komma in och hjälpa till med ett starkt tvåvägsspel, en del offensiv och förhoppningsvis även grisa lite.

Den landslagsmeriterade centern svarade för åtta mål och 30 poäng på 50 SHL-matcher för HV förra säsongen. Under karriären har han 151 poäng på 363 matcher i toppligan.

– Det känns jättebra att få lägga till Linus Fröberg till vår centersida för de kommande två säsongerna. Han är en center med en profil som vi har sökt och jag tror han kommer kunna göra en kanonsäsong tillsammans med övriga laget. En stabil spelare som även kommer kunna hjälpa oss offensivt, säger general manager Stefan "Skuggan" Nilsson om värvningen.
– Vi har de senaste åren haft en stark centersida och det tycker jag vi bygger vidare till kommande säsong med Linus och våra övriga spelare som kan spela som centrar. Att vi har flera spelare med centererfarenhet som förmodligen kommer spela som forwards gör bara att vi komma kunna hantera eventuella skador på ett bra sätt.

Kontraktet är skrivet på två säsonger.


TV: Tre tänkbara genombrottsmän i SHL 2022

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL