Sök
Marc-André Fleury, Connor McDavid och Adam Fox prisades av NHL i natt.
Foto: USA Today Sports
NHL

Storslam för McDavid – Hedman nobbad igen

Connor McDavids storslagna grundserie betalade sig vid nattens NHL Awards. Edmonton Oilers superstjärna tog både hem Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare och Ted Lindsay Award som ligans bästa spelare enligt spelarna själva. Däremot blev det ingen svensk vinnare i natt. Victor Hedman förlorade ännu en gång kampen om Norris Trophy som ligans bästa back.

Med sina 105 poäng på 56 matcher i grundserien vann Connor McDavid NHL:s poängliga i överlägsen stil. Lika överlägsen var den 24-årige kanadensaren i natt när han tog hem både Hart Trophy och Ted Lindsay Award när NHL Awards hölls online.

I omröstningen till Hart Trophy hade samtliga 100 röstande journalister McDavid etta på sina röstsedlar. Det har bara hänt en gång tidigare i utmärkelsens historia. Det var 1982 när Wayne Gretzky vann priset efter att ha skjutit 92 mål och gjort 212 poäng för Edmonton.

Edmonton Oilers-kaptenen tog hem Hart Trophy 2017 och hade vunnit Ted Lindsay Award, priset som spelarna själva ger den de anser vara ligans bästa spelare, två gånger om 2017 och 2018. 

HEDMAN TREA I NORRIS-OMRÖSTNINGEN

Någon svensk utmärkelse blev det inte i natt. Victor Hedman slutade trea i omröstningen till Norris Trophy, utmärkelsen som går till NHL:s bästa back. Priset gick i stället till New York Rangers genombrottsman Adam Fox, som slutade tvåa i backarnas poängliga efter Edmontons Tyson Barrie med sina 47 poäng. Den 23-årige amerikanen blev därmed den andra backen i NHL:s historia efter Bobby Orr att vinna utmärkelsen redan under sin andra säsong i ligan.

På målvaktssidan blev Vegas Golden Knights Marc-André Fleury vinnaren av Vezina Trophy. Fleury var en finalist till priset för första gången som 36-åring och lyckades vinna framför nästan på Tampa Bay Lightnings ryske målvakt Andrej Vasilevskij. Här är det NHL:s general managers, och inte journalisterna, som röstar.

Calder Trophy, som går till årets främsta rookie i NHL, gick föga överraskande till Minnesota Wilds ryska forward Kirill Kaprizov. Han sköt 27 mål och hade 51 poäng på 55 matcher under sin första säsong i ligan och var med det bäst bland alla rookies.

Marc-André Fleury.

Marc-André Fleury. Foto: USA Today Sports

VEZINA TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens bästa målvakt i NHL.


2021 års vinnare: 

Marc-André Fleury, Vegas Golden Knights


Övriga finalister:

Andrej Vasilevskij, Tampa Bay Lightning

Philipp Grubauer, Colorado Avalanche

Ömröstning:

1. Marc-Andre Fleury, VGK 108 (14-11-5)

2. Andrej Vasilevskij, TBL 99 (12-12-3)

3. Philipp Grubauer, COL 36 (2-6-8)

4. Connor Hellebuyck, WPG 13 (2-0-3)

5. Semjon Varlamov, NYI 11 (1-1-3)

6. Juuse Saros, NSH 10 (0-1-7)

7. Mike Smith, EDM 2 (0-0-2)

Adam Fox.

Adam Fox. Foto: USA Today Sports

NORRIS TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens bästa back i NHL.


2021 års vinnare: Adam Fox, New York Rangers


Övriga finalister:

Cale Makar, Colorado Avalanche

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Ömröstning:

1. Adam Fox, NYR 743 (40-34-17-6-2)

2. Cale Makar, COL 655 (31-30-22-7-4)

3. Victor Hedman, TBL 433 (22-12-16-13-10)

4. Dougie Hamilton, CAR 239 1-8-20-21-10)

5. Charlie McAvoy, BOS 125 (2-4-8-10-7)

6. Shea Theodore, VGK 109 (2-3-3-12-17)

7. Darnell Nurse, EDM 76 (0-3-3-10-10)

8. MacKenzie Weegar, FLA 74 (0-3-4-6-15)

9. Kris Letang, PIT 60 (1-3-3-2-8)

10. Jakob Chychrun, ARI 50 (1-0-3-5-10)

11. Devon Toews, COL 12 (0-0-1-2-1)

12. John Carlson, WSH 6 (0-0-0-2-0)

13. Jeff Petry, MTL 5 (0-0-0-1-2)

14. Roman Josi, NSH 4 (0-0-0-1-1)

14. Jaccob Slavin, CAR 4 (0-0-0-1-1)

16. Brett Pesce, CAR 3 (0-0-0-1-0)

17. Adam Pelech, NYI 1 (0-0-0-0-1)

17. Ryan Pulock, NYI 1 (0-0-0-0-1)

Connor McDavid.

Connor McDavid. Foto: USA Today Sports

HART TROPHY

Utmärkelsen delas ut till säsongens mest värdefulla spelare i NHL.


2021 års vinnare: Connor McDavid, c, Edmonton Oilers


Övriga finalister:

Auston Matthews, c, Toronto Maple Leafs

Nathan MacKinnon, c, Colorado Avalanche

Omröstning:

1. Connor McDavid, EDM 1,000 (100-0-0-0-0)

2. Auston Matthews, TOR 600 (0-69-19-6-4)

3. Nathan MacKinnon, COL 313 (0-6-40-19-14)

4. Sidney Crosby, PIT 223 (0-11-13-20-21)

5. Brad Marchand, BOS 134 (0-6-5-16-19)

6. Aleksander Barkov, FLA 125 (0-3-8-18-10)

7. Andrej Vasilevskij, TBL 57 (0-2-2-8-9)

8. Leon Draisaitl, EDM 44 (0-2-3-3-6)

9. Mark Stone, VGK 39 (0-0-4-4-7)

10. Mikko Rantanen, COL 15 (0-1-1-1-0)

11. Juuse Saros, NSH 14 (0-0-1-2-3)

12. Cale Makar, COL 10 (0-0-2-0-0)

13. Adam Fox, NYR 5 (0-0-1-0-0)

13. Jonathan Huberdeau, FLA 5 (0-0-1-0-0)

15. Patrick Kane, CHI 4 (0-0-0-1-1)

15. Kirill Kaprizov, MIN 4 (0-0-0-1-1)

17. Sebastian Aho, CAR 3 (0-0-0-1-0)

18. Ryan O'Reilly, STL 2 (0-0-0-0-2)

19. Connor Hellebuyck, WPG 1 (0-0-0-0-1)

19. Mitchell Marner, TOR 1 (0-0-0-0-1)

19. David Pastrnak, BOS 1 (0-0-0-0-1)

TED LINDSAY AWARD

Utmärkelsen delas ut till den spelare som anses vara bäst i NHL – av spelarna själv


2021 års vinnare: Connor McDavid, c, Edmonton Oilers


Övriga finalister:

Auston Matthews, c, Toronto Maple Leafs

Sidney Crosby, c, Pittsburgh Penguins

 * Inga omröstningssiffror offentliggjorda.

Kirill Kaprizov.

Kirill Kaprizov. Foto: John Locher-USA TODAY Sports

CALDER TROPHY

Utmärkelsen delas ut till den rookie som ansetts vara bäst i NHL.


2021 års vinnare: Kirill Kaprizov, fw, Minnesota Wild


Övriga finalister:

Alex Nedeljkovic, mv, Carolina Hurricanes

Jason Robertson, fw, Dallas Stars

Omröstning:

1. Kirill Kaprizov, MIN 997 (99-1-0-0-0)

2. Jason Robertson, DAL 689 (1-94-3-2-0)

3. Alex Nedeljkovic, CAR 386 (0-4-62-14-6)

4. Josh Norris, OTT 183 (0-0-13-29-31)

5. Igor Sjestjorkin, NYR 165 (0-0-13-29-13)

6. Vitek Vanecek, WSH 49 (0-0-3-8-10)

7. Ty Smith, NJD 25 (0-0-1-3-11)

8. Nils Höglander, VAN 24 (0-0-1-4-7)

9. Tim Stützle, OTT 18 (0-0-2-2-2)

10. Jegor Sjarangovitj, NJD 17 (0-1-0-1-7)

11. Pius Suter, CHI 12 (0-0-1-2-1)

12. K'Andre Miller, NYR 8 (0-0-0-2-2)

13. Kevin Lankinen, CHI 7 (0-0-0-2-1)

14. Eeli Tolvanen, NSH 6 (0-0-1-0-1)

15. Kaapo Kahkonen, MIN 4 (0-0-0-1-1)

15. Ilja Sorokin, NYI 4 (0-0-0-1-1)

15. Artiom Zub, OTT 3 (0-0-0-0-3)

18. Mikey Anderson, LAK 1 (0-0-0-0-1)

18. Brandon Hagel, CHI 1 (0-0-0-0-1)

18. Zach Whitecloud, VGK 1 (0-0-0-0-1)

Andrej Vasilevskij.

Andrej Vasilevskij. Foto: USA Today Sports

ALL-STAR TEAMS

First All-Star Team

Målvakt: Andrej Vasilevskij, Tampa Bay Lightning

Back: Adam Fox, New York Rangers

Back: Cale Makar, Colorado Avalanche

Center: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Högerforward: Mitch Marner, Toronto Maple Leafs

Vänsterforward: Brad Marchand, Boston Bruins


Second All-Star Team

Målvakt: Marc-André Fleury, Vegas Golden Knights

Back: Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Back: Dougie Hamilton, Carolin Hurricanes

Center: Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Högerforward: Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Vänsterforward: Jonathan Huberdeau, Florida Panthers


All-Rookie Team

Målvakt: Alex Nedeljkovic, Carolina Hurricanes

Back: K'Andre Miller, New York Rangers

Back: Ty Smith, New Jersey Devils

Forward: Kirill Kaprizov, Minnesota Wild

Forward: Jason Robertson, Dallas Stars

Forward: Josh Norris, Ottawa Senators 

Oskar Lindblom.

Oskar Lindblom. Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

TIDIGARE UTSEDDA VINNARE

Art Ross Trophy – grundseriens poängkung:

Connor McDavid, Edmonton Oilers (105 poäng)

Maurice Rocket Richard Trophy – grundseriens målkung:

Auston Matthews, Toronto Maple Leafs (41 mål)

William M Jennings Trophy – målvaktsparet som släppt in minst antal mål:

Marc-André Fleury/Robin Lehner, Vegas Golden Knights (124 mål)

King Clancy Award – ledare på och utanför isen som gör betydande insatser i samhället:

Pekka Rinne, Nashville Predators

Bill Masterton Memorial Trophy – ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang:

Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers

Jack Adams Award – årets bästa coach:

Rod Brind'Amour, Carolina Hurricanes

Selke Trophy – årets bästa defensiva forward:

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Lady Byng Trophy – årets mest gentlemannamässiga spelare:

Jaccob Slavin, Carolina Hurricanes

Jim Gregory General Manager of the Year Award – årets general manager:

Lou Lamoriello, New York Islanders

Mark Messier Leadership Award – årets ledare bland spelarna:

Patrice Bergeron, Boston Bruins


TV: Tio snyggaste målen från semifinalerna

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten