NHL

Stjärnmålvakten tillbaka - då föll Islanders

ANNONS
Semjon Varlamov saknades i den första slutspelsmatchen. I natt var han tillbaka - och förlorade. Pittsburgh vann med 2-1 och kvitterade matchserien mot Islanders till 1-1. Detta efter att Tristan Jarry vunnit målvaktsmatchen.

– Han gjorde en kanonmatch, säger coachen Mike Sullivan.

I den första slutspelsmatchen, som spelades i helgen, fanns Vezina Trophy-kandidaten Semjon Varlamov inte med i laget. New York Islanders tvingades förlita sig på Ilja Sorokin  och rookien tackade för förtroendet genom att storspela och bli något av matchvinnare när Islanders vann efter förlängning.

Trots Sorokins imponerande slutspeldebut var Semjon Varlamov tillbaka i nattens match - och då blev det förlust för Islanders del. Den ryske veteranen gjorde dock en storstilad comeback och räddade 43 av 45 skott. Men det räckte inte.

HYLLAS AV COACHERNA

Redan efter 13.07 hade Pittsburgh överlistat honom två gånger, via mål av Bryan Rust och Jeff Carter  och det tvåmålsunderläget orkade Islanders inte ta ikapp.

– Jag tycker Varlamov spelade utmärkt efter deras första mål. Det fanns lägen då de kunde ha gått ifrån till 3-1, men han gjorde några nyckelräddningar och var verkligen skarp i kassen, sade Islanderscoachen Barry Trotz.

I motståndarkassen fanns en minst lika skarp målvakt. Tristan Jarry gjorde även han en stark match och räddade 37 av 38 skott. Han utsågs till matchens första stjärna. Den enda som fick hål på Jarry var Josh Bailey, som 2-1-reducerade i den andra perioden.

– Han gjorde en kanonmatch. Han har presterat så hår under större delen av året och har haft en stor del i den framgång vi haft så här långt, sade Pittsburghs huvudtränare Mike Sullivan.

"FÖRSÖKTE SPELA ENKELT"

Jarry själv hade en något klyschig förklaring till nattens succé.

– Jag försökte bara spela enkelt och göra det bättre än förra match. Jag försökte bara förbättra mitt spel, och det var inte helt enkelt att göra det, sade han.

Matchserien är nu utjämnad till 1-1. Den lämnar nu Pittsburgh för två matcher i New York. Nästa drama utspelar sig natten till fredag, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: