Steven Stamkos och Andrej Vasilevskij blev hjältar.
Bildbyrån

Hyllningen efter nya segern: "Bäst i världen"

Florida bytte målvakt - men det hjälpte inte. En storspelande Andrej Vasilevskij tog i stället Tampa Bay upp till en 2-0-ledning i matcher.

– Han var otrolig, säger Steven Stamkos efter 3-1-segern.

Tampa Bay vann den galna match ett i Floridaderbyt mot Panthers med 5-4. Floridas drag inför match två var då att byta målvakt, från Sergej Bobrovskij till den i slutspelssammanhang oprövade Chris Driedger.

Men det hjälpte inte.

Driedger gjorde 26 räddningar på 28 skott, men fick se sig bli rejält slagen av Andrej Vasilevskij i målvaktsmatchen. Tampas världsmålvakt räddade 32 av 33 skott och utsågs till matchens första stjärna. Efter matchen hyllades han stort av Steven Stamkos.

– Han var otrolig. Vi vet att han är den bäste målvakten i världen, och han visade det i kväll. Han är vår klippa där bak och idag var han otrolig och hade en stor del i att vi vann.

STAMKOS MÅLSKYTT

Stamkos var en annan spelare som utmärkte sig. I match ett var det comebackande Nikita Kutjerov som klev fram - och i match två var det den andra återvändande storstjärnan som syntes mest. "Stammer" var den som öppnade matchens målskytte redan efter knappt fem minuter av den första perioden.

Ondrej Palat gjorde sedan 2-0, med en assist av Kutjerov, innan Mason Marchment skapade spänning i matchen genom att sätta 2-1. Trots flera vassa chanser kom dock ingen kvittering, utan Tampa gjorde i stället 3-1 när Yanni Gourde gjorde mål i tom kasse.

"INTE ÖVER"

2-0 i matcher till Tampa Bay alltså - men den regerande mästaren har inga planer på att ta ut något i förskott.

– Den här serien är definitivt inte över. Vi vet utan tvekan att det andra laget inte kommer sluta spela. De kommer inte försvinna någonstans, konstaterade kapten Stamkos efter nattens vinst.

Nu vänder serien dock till Tampa Bay, för två matcher. Nästa match i det glödheta Floridaderbyt spelas natten till fredag, svensk tid.