Jordan Staal blev avgörande när Filip Forsberg inledde målskyttet.

Veteranen avgörande – när Carolina tog första vinsten

Carolina Hurricanes besegrade i natt Nashville Predators med 5-2 i den första slutspelsmatchen lagen emellan.
Avgörande blev Carolina-kaptenen Jordan Staal som hittade nätet dubbla gånger och hyllades efter matchen.
– Oavsett situation kan du lita på honom. Det är därför han är vår ledare, sa Carolina-tränaren Rod Brind'Amour.

Nashville Predators knep till slut den sista slutspelsplatsen i den centrala divisionen och inledde i natt åttondelsfinalserien mot Carolina Hurricanes.

Predators tog ledningen tolv minuter in i matchen genom ett mål av Filip Forsberg, men det dröjde bara en minut innan Carolina kvitterade genom Teuvo Teräväinen. Matchen stod och vägde fram till den tredje perioden där Carolina växlade upp och sprang ifrån.

Med tre raka mål var det till slut Carolina som gick segrande med 5-2 i seriens öppningsmatch. Lagets kapten Jordan Staal hittade nätet två gånger i matchen och var därmed avgörande i vinsten.

– Han var fantastisk. Det är precis vad han gör, spelar hårt varje kväll, varje byte. Oavsett situation kan du lita på honom. Det är därför han är vår ledare, sa Carolina-tränaren Rod Brind'Amour till NHL.com om Staals insats.

"DE FÖRTJÄNADE ATT VINNA"

Filip Forsberg som öppnade matchens målskytte var efter matchen besviken på lagets insats.

– Jag tror att vi har ett recept på hur man kan spela bra mot dem. Jag tycker att vi visade det ibland, men vi spelade inte vårt bästa spel. De förtjänade att vinna. De spelade bättre än oss ikväll, säger Filip Forsberg efter förlusten.

Årets Stanley Cup-slutspel blir Filip Forsbergs sjätte sedan han kom till Nashville Predators. Totalt har han under karriären noterats för 65 slutspelsmatcher och 49 poäng (26+23).

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)