Brad Marchand avgjorde.
NHL

Ny förlängningsrysare - då klev storstjärnan fram

ANNONS
Det var den kanske mest svårtippade matchserien på förhand - och såhär långt lever serien mellan Boston och Washington upp till det. Även nattens match gick till förlängning, och där klev Brad Marchand fram direkt.

– Vinsten var viktig, men vi behövde framför allt spela bättre, säger coachen Bruce Cassidy.

Match ett gick till förlängning, och där avgjorde Nic Dowd fem minuter in på övertidsspelet. Även match två i serien mellan Washington och Boston gick till en fjärdeperiod - och även där kom ett snabbt avgörande.

Den här gången var det emellertid Boston som avgjorde. Det var storstjärnan Brad Marchand som direktsköt in pucken bakom Craig Anderson i Washingtons mål, efter en fin passning av Matt Grzelcyk  Avgörandet kom bara 39 sekunder in på förlängningen. Målet var Marchands första i slutspelet.

– Det känns som att vi var lite mer inne i det idag än vi var förra matchen. Det var en viktig seger för oss. Men det spelar ingen roll hur bra det känns nu, matchen är över och vi måste göra oss redo för nästa match, säger matchvinnaren.

SEN KVITTERING AV HALL

Precis som match ett var nattens drabbning tät och jämn rakt igenom. Boston ledde med 1-0 och 2-1 innan Washington vände till 3-2. Med knappt tre minuter kvar kvitterade Bruins till 3-3 genom succévärvningen Taylor Hall, som alltså tog matchen till en fjärdeperiod med sitt mål. Han tryckte in en puck efter en rörig situation framför mål.

 – Det var ett grisigt mål, helt klart. Jag tycker att vi verkligen hade matchen i tredje perioden. Vi hade mycket situationer framför deras mål, fick iväg mycket skott, och det är något vi måste fortsätta med, säger Hall.

Matchserien vänder nu till Boston, efter två raka matcher i huvudstaden. Den vänder dit med en 1-1-ställning i matcher.

– Vi visste att de skulle komma ut med lite mer offensiv kraft idag och vi sköt oss själva i foten lite med vissa saker som vi gjorde. Det finns saker som vi kan göra bättre när vi åker till Boston, konstaterade Washingtons coach Peter Laviolette.

Capitals mål gjordes av T.J. Oshie och Garnet Hathaway  Den sistnämnde blev tvåmålsskytt. Utöver Hall och Marchand gjorde Jake DeBrusk och Patrice Bergeron mål för Bruins.

Den här artikeln handlar om: