NHL

Veteranen sänkte Penguins: "Vår bästa spelare"

ANNONS
I sin första slutspelsmatch som en Islander levererade Kyle Palmieri.
Veteranen inledde och avslutade målskyttet i matchen i Islanders övertidsseger mot Pittsburgh i den första matchen i åttondelsfinalsserien.
– Det är en otroligt rolig tid på året, säger Palmieri till NHL.com efter 4–3-segern.

Han gjorde sin första slutspelsmatch på drygt tre år, men veteranen Kyle Palmieri behövde knappast någon mjukstart för att komma in i Stanley Cup-slutspelets hetta.

Redan efter åtta mintuers spel hade Palmieri gett Islanders ledningen med ett rappt handledsskott som Tristan Jarry i Penguins-målet inte lyckades stoppa. Palmieri var tillsammans med storspelande rookiemålvakten Ilja Sorokin, som räddade 39 skott i sin Stanley Cup-debut, nycklarna till Islanders 4–3-seger i Pittsburgh.

– Han är en Islander. Han passar in. Han var vår bästa spelare i kväll. Det var därför han skapade så många lägen, säger lagkamraten Jean-Gabriel Pageau till NHL.com.

"VILL VISA ATT HAN ÄR VÄRD ALLT VI GAV UPP"  

3–3 vid full tid innebar övertidsspel, där Palmieri stängde matchen när han från dålig vinkel återigen kunde överlista Jarry med ett skott som smet in över axeln och precis under ribban vid den första stolpen.

– Det är en otroligt rolig tid på året. Att få spela Stanley Cup-slutspel är ingenting jag tar för givet. Det är tufft att komma hit. Vi kom hit med ett uppdrag och lyckades hitta en väg att vinna, säger Palmieri till NHL.com.

Palmieri kom till Islanders från New Jersey Devils i samband med deadlinen för övergångar, där han och Travis Zajac anslöt till Islanders i utbyte mot A.J, Greer, Mason Jobst, ett förstarundeval i sommarens draft samt ett villkorligt fjärderundeval i NHL-draften 2022.

– Han är en stolt spelare som vill visa att han är värd allt vi gav upp för att få honom vid deadlinen, säger tränaren Barry Trotz till New York Post.
– Det här är en annorlunda press för honom. Vi har jobbat oss igenom det och vi hoppas få betalt för det under slutspelet.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 3–4 e. sd (1–1, 1–0, 1–2, 0–1)
Pittsburgh:
Frederick Gaudreau (1), Sidney Crosby (1), Kasperi Kapanen (1).
New York: Kyle Palmieri 2 (2), Jean-Gabriel Pageau (1), Brock Nelson (1).

Den här artikeln handlar om: