Mathias Bromé.
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports
Nyhet

KLART: Här hamnar Mathias Bromé

ANNONS

Det blev bara en säsong i NHL för Mathias Bromé.
Nu återvänder svensken till Europa – och skriver då på för schweiziska HC Davos. 

Det har varit mycket spekulationer om Mathias Bromés hockeyframtid den senaste tiden. 

Men nu är det klart var den svenske stjärnan spelar nästa säsong. Det blir ingen fortsättning i NHL och det blir heller ingen återkomst till SHL – forwarden är i stället klar för spel i Schweiz med HC Davos. 

– Bromé är en forward med en hög nivå av spelintelligens. Han kan hävda sig på isen med sin goda skridskoåkning och puckhantering samt att han gör sina lagkamrater, säger klubbens GM Jan Alston i ett uttalande. 

Mathias Bromé skrev ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings förra året efter att ha fått ett stort genombrott i Örebro och varit en av SHL:s bästa forwards. I Detroit blev det två poäng på 26 matcher för Bromé. 


TV: Analys av Örebro Hockey 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM