Tyson Barrie.
Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports
NHL

Efter succésäsongen – redo att testa free agent-marknaden

ANNONS
Han är på väg att vinna backarnas poängliga i NHL. Nu kan Tyson Barrie vara på väg ut på öppna marknaden – igen, rapporterar Darren Dreger på TSN.

Efter en tung säsong i Toronto Maple Leafs skrev Tyson Barrie ett ettårskontrakt med Edmonton Oilers värt 3,75 miljoner dollar i ett försök att få fart på karriären igen. 

Det har han sannerligen gjort i sin nya klubb.

Inför den avslutande grundseriematchen mot Vancouver Canucks natten mot söndag toppar han backarnas poängliga med sina 48 poäng (8+40) på 55 matcher. 

Med det har han skapat sig betydligt bättre förutsättningar på free agent-marknaden jämfört med förra sommaren. Mycket tyder också på att 29-åringen kommer att testa öppna marknaden igen, uppger TSN:s Darren Dreger.

Barrie vill stanna i Edmonton, men är på jakt efter ett långtidskontrakt på fem eller sex säsonger. Med tanke på att Oilers behöver förlänga kontrakten med Adam LarssonDarnell Nurse och Ryan Nugent-Hopkins kommer det sannolikt att bli svårt för general managern Ken Holland att gå den kanadensiske backen till mötes.

Tyson Barrie tillhörde Colorado Avalanche organisation i åtta säsonger innan han trejdades till Toronto Maple Leafs sommaren 2019. På 609 NHL-matcher har han svarat för 394 poäng.


TV: Tar ned pucken på bröstet – och gör mål

Den här artikeln handlar om: