Bildbyrån
Landslag

Svenska käftsmällen - sänktes av tidigare supertalangen

ANNONS
Sverige ledde med 1-0 och 2-1. Men precis som igår blev det förlust för Tre Kronor. Tjecken sänkte Johan Garpenlövs manskap i förlängningen - då tidigare Moraspelaren Matej Stransky avgjorde.

– Vi hade kunnat kriga ut och vinna den här matchen, säger Pär Lindholm i SVT.

Förlust mot Ryssland igår. Förlust mot Tjeckien idag. Tre Kronor har fått en tuff start på Euro Hockey Tour-turneringen i Tjeckien.

Idag var Sverige när segern. Man ledde med både 1-0 och 2-1 - framför allt sedan Max Friberg imponerat. Det var han som gav Sverige ledningen i den första perioden, mycket fint framspelad av Pär Lindholm.

– Det är Pär som gör ett bra jobb med pucken. Han håller i och gör en tittfint och lurar tjeckerna lite, säger Friberg till SVT.

– Jag har förstått vilken bra spelförståelse han har.

SÄNKTES AV MÅLVAKTEN

Friberg fick i samband med målet en snyting av den tjeckiske målvakten Simon Hrubec - men han reste sig och låg sedan bakom även nästa mål på Hrubec. Då var det Frölundastjärnan Friberg som agerade framspelare till Pär Lindholm, som styrde in 2-1 från nära håll i den tredje perioden.

Tyvärr för svensk del kunde Tjeckien komma tillbaka två gånger om - och vid båda tillfällena var det Filip Zadina som gjorde mål. Den tidigare supertalangen, som valdes som sexa i draften för tre år sedan, gjorde den här säsongen 19 poäng på 49 matcher i NHL. Båda målen i kväll kom i powerplay.

FRÖLUNDAVÄRVNINGENS FRAMSPELNING

I förlängningsspelet som följde efter Zadinas sena kvittering spelade Frölundas nyförvärv Michael Spacek fram den tidigare Moraforwarden Matej Stransky som direktsköt in avgörandet bakom Adam Reideborn.

– Vi spelar helt okej. Vi har ledningen med tre, fyra minuter kvar. Sen åker vi på ett boxplay och sen avgör de i förlängningen. Vi hade kunnat kriga ut och vinna den här matchen, suckar Pär Lindholm.

Czech Hockey Games avslutas med match mot Finland på lördag förmiddag.


TV: Analys av Frölundas säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL