Pontus Näsén.
Foto: Bildbyrån
SHL

Från Tre Kronor till bänkad i SHL: "Jag kom aldrig tillbaka"

ANNONS

Pontus Näsén spelade i Hockeyettan och Vimmerby HC för tre säsonger sedan och hade en imponerande resa fram till att han blev uttagen till Tre Kronor i december.
Efter landslagsuttagningen har det gått allt tuffare och efter den 16 februari blev det inget mer spel för backen i klubblaget IK Oskarshamn.
– Jag återhämtade mig aldrig riktigt från det, eller i alla fall så som jag ville. Jag spelade aldrig bra igen efter det, säger han i en intervju för Barometern.

Pontus Näsén, har haft en minst sagt speciell säsong, som inleddes med SHL-spel och en uttagning till Tre Kronor och avslutades i IK Oskarshamns frysbox.

Tillsammans med Oskarshamn öppnade den 24-årige backen säsongen starkt för att sedan hamna i en lång svacka. Oskarshamn, förlorade hela 16 matcher i rad, men fick en vändning på den tråkiga sviten efter årskiftet.

Detsamma gällde däremot inte för Näsén som inte fick spela en sekund i laget efter den 16 februari.

"JAG ÅTERHÄMTADE MIG ALDRIG RIKTIGT"  

I Tre Kronor blev tre poäng (1+2) på de första två matcherna, men efter det kunde han aldrig riktigt hitta tillbaka till sin starka form.

– Jag kom aldrig tillbaka. De andra backarna spelade bra och sedan spelade jag så pass dåligt, tycker jag själv också. Min spelstil passade inte in alls i det läget. Samtidigt tycker jag att jag tog det bra, och alla i laget var sköna. Det tog kanske inte lika hårt som det borde ha gjort, säger han i en intervju för Barometern och fortsätter:

–  Jag har sagt det nu efteråt till mina kompisar och föräldrar. Jag var aldrig så nervös på matcherna, var nog mer nervös inför första matchen i SHL. Det var mer ett skönt pirr i magen då. Men under den veckan och lite efteråt var det mycket media och det blev typ mental soppatorsk för mig. Jag återhämtade mig aldrig riktigt från det, eller i alla fall så som jag ville. Jag spelade aldrig bra igen efter det.

"DET HAR SÅKLART VARIT JOBBIGT"  

Efter den tuffa tiden i början på säsongen blev det även jobbigt för Näsén mentalt. Mycket av den pressen kommer enligt honom från uppmärksamheten han fick i samband med uttagningen till Tre Kronor.

–  Det har så klart varit jobbigt. Men jag har försökt ta det så bra som möjligt, samtidigt är det bara hockey på ett sätt. Jag har hela tiden försökt tänka att det ska vara en mental lärdom för mig. Det är något jag måste lära mig, att ta lärdom av både bra och dåliga grejer. I början läste jag det mesta som skrevs eftersom jag var så nyfiken. Nu har jag blivit bättre på att skärma av det. Jag tror att jag har tagit åt mig lite mer än vad jag har tänkt, säger han.

För en vecka sedan kunde Näsén presenteras som ny Modo-spelare, vilket innebär att den Tre Kronor-meriterade backen nu tar ett kliv nedåt i divisionerna. 

– Jag tycker ju det - men samtidigt har jag inte lyckats en hel säsong ännu. Så kanske inte. Jag vet inte. Det kan kanske varit nyttigt att ta något år i Hockeyallsvenskan. Det känns tråkigt att lämna Oskarshamn nu eftersom jag trivs så pass bra i stan, säger han om flytten till Modo.

Under förra säsongen noterades Näsén för 13 poäng (4+9) på 37 matcher. Efter uttagningen till landslaget noterades Näsén för en assistpoäng på totalt 13 matcher.


TV: Summering IK Oskarshamn 2020/21


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch