Olle Liss.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
Intervju

"Det ska avgöras på isen och inte på något annat sätt"

Coronautbrott i båda finallagen har gjort att finalserien i Hockeyallsvenskan pausats i nästan tre veckor, men i morgon drar dramat i gång igen.
Olle Liss har återhämtat sig från smittan – och är glad att finalspelet får avgöras på isen.
– Jag tycker att det är bra att klubbarna har tålamodet och viljan att det ska avgöras på isen och inget annat, säger han till hockeysverige.se.

Efter 1–1 i matcher slog Covid-19 till med råge mot dom båda lagen som spelar om en plats i SHL kommande säsong, Björklöven och Timrå. Nu är tanken att det på söndag äntligen ska komma igång med match tre. Det kom ändå som en liten överraskning för spelarna i Björklöven då smittan spred sig i truppen.

– På något vis var det snopet. Vi har haft något enstaka fall, men då lyckats isolera oss andra. Sedan blev det så här i stället. Säger Björklövens Olle Liss till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag kan väl tycka att det kunde ha väntat ett litet tag till så vi hade kunnat spela klart det här.

  

Trots allt har spelarna i Björklöven kunnat träna till viss del främst individuellt under uppehållet.

– Först var vi lite olika isolerade, men vi har kört på sedan i måndags. Jag har i alla fall varit med sedan i måndags. Det har kommit tillbaka folk efter hand. En del fick positivt svar lite senare och andra tidigare.
– Alla har fått komma ut ur karantän pö om pö. Dom som har antikroppar har såklart kunnat träna på, så det har varit lite olika turer. Vi har också tagit några dagar ledigt, men nu är vi på det igen.

Olle Liss stängs av.

Olle Liss. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

"SOM EN NYSTART"  

Hur har du själv kunnat tränat hyfsat trots att du varit lite halvrisig någon dag?
– Nu har jag, som sagt var, kommit tillbaka. Det är lungorna som behöver få lite tid, men jag tycker att det har fungerat bra ändå på alla händer och fötter.
– Det är väldigt individuellt och man får känna efter vad kroppen klarar av.  

Ni kommer till match tre efter att ha förlorat senaste matchen med 7–0, sitter det här i lite trots allt?
– Det står 1–1 i matcher. Vi vann första och Timrå den andra så det är helt jämt. Nu har bäst av sju blivit bäst av fem så det är som en nystart.
– Vi vet vart vi har Timrå och dom vet nog var dom har oss. Vi har släppt förlusten och tar med oss det vi har gjort bra under dom här två matcherna. Sedan får vi kolla på det vi behöver förbättra.
– Det är ett schackspel där man ska svara upp mot motståndarna hela tiden, men den senaste matchen är inget jag legat sömnlös över direkt. Sådant är bara att glömma och gå vidare.

Vad ser du själv är det ni gjort bra i dom två inledande matcherna?
– Första matchen, om vi framför allt tar den, var vi lite mer desperata in mot mål och fick farligare chanser.
– Andra matchen var vi lite mycket utsida och kom inte in i områdena framför mål som vi behövde göra. Åt andra hållet skyddade vi inte riktigt vårt eget mål så pass mycket att våra målvakter kunde få en så lätt uppgift som möjligt.
– Framför allt måste kamperna framför målen ligga på den övre halvan. Det är där vi måste vara uppe hela tiden för att ha chansen att vinna varje kväll.

"INTE BARA EN SOM SKA DRA LOKET"  

Olle Liss har så här långt svarat för en assist i dom två inledande finalmatcherna.

– Samma där. Det har varit upp och ner för mig personligen också. Efter en 7–0 förlust är det svårt att ta ut något positivt från laget eller sig själv. Det fanns kanske glimtar.
– Första matchen, som vi gick segrande ur, spelade hela laget väldigt solitt. Det märks då det kuggar i och alla är på tå från start att man får med sig hela kollektivet. Jag tycker det där är viktigt att det inte bara är en som ska dra loket utan det är kollektivet som gör det.
– Jag har, som sagt var, varit upp och ner. Det finns mer att önska från min egen sida och jag har höga krav på mig själv.

Hur skulle du beskriva Timrå som lag?
– Det är ett skickligt lag, mycket individuell skicklighet. Framförallt framåt. Dom har en första och andra kedja som gillar att lira hockey och gör det väldigt bra.
– Mycket bygger kring deras första- och andrakedja även fast dom har en ganska bred trupp på tredje och fjärde också. Just den här bredden i trupperna tror jag är anledningen till att det är vi två som är här idag.
– Vi har lyckats mala ner våra motståndare i både kvart- och semifinal genom att det finns en bredd i båda lagen. Våra lag är inte så beroende av bara en kedja som en del andra lag. Det finns en bredd både framåt och bakåt och är mer kompletta lag.
– Sedan har Timrå, som jag sa, en väldig spets, men det handlar om en bra mix på bredd och spets.

Olle Liss trivs med pressen i finalspelet.

Olle Liss trivs med pressen i finalspelet. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

NJUTER AV PRESSEN  

En spelare Björklöven kommer sakna närmsta matcherna är Daniel Rahimi som stängts av fyra matcher efter en bentackling på Sebastian Hartmann.

– Klart att det är ett avbräck. Han är en viktig kugge i vår defensiv och generalen där bak. Samtidigt har vi andra som får steppa upp, kliva fram och visa vad dom går för. Det kommer bli desto mer speltid för andra backar nu.
– Jag är inte orolig för att vi har Daniel borta, men klart att han saknas. Han hade varit viktig att ha med i dom här matcherna. Nu får vi rätta oss efter hur det är.

Det gäller väldigt mycket för både föreningarna, städerna och fansen som är involverade i det här kvalet, känner du av den här pressen?
– Ja, det tror jag alla gör. Hur mycket det betyder här i stan förstod jag redan förra säsongen då jag kom hit och det snöpliga slutet som blev då. Sedan dess, under hela den här säsongen, har det byggts på.
– Det är en väldig hockeykultur i Umeå och hela staden brinner för det här. Att det sedan är en press… Jag tycker personligen att det är mer glädje att få vara med och kunna göra någonting bra för bygden och Björklöven som lag.
– Att jag får vara med och tävla om att ta ett steg upp med Björklöven ser jag mer som en ära än att det är press.

Säsongsavslutningen har inneburit både uppoffringar och sjukdomar vilket lätt till speciella förutsättningar för kvalet till SHL, men något annat än att man ska spela klart Hockeyallsvenskans finalserie kan inte Olle Liss tänka sig.

– Det ska avgöras på isen och inte på något annat sätt. Jag tycker, trots att det skjutits fram både en och två gånger, att det är bra att klubbarna har tålamodet och viljan att det ska avgöras på isen och inget annat.
– Om vi jämför med förra säsongen när man stängde ner och sedan blev det ingenting av det. Nu har man lite mer kött på benen för att kunna ta beslutet att göra klart det här och att det ska göras rätt. Jag tycker det är helt rätt beslut.


TV: Wikegård nära tårar – när Boork plockar fram gammalt brev 

Matchrapporter: Femte raka för Björklöven efter seger mot Tingsryd Timrå vann mot Malmö på hemmaplan Straffar avgjorde för Timrå i hemmasegern mot Rögle Formstarka Björklöven tog ännu en seger Björklöven vann mot Mora på bortaplan

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten