Fabian Lysell och Carl Lindbom var avgörande i Sveriges skräll.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Småkronorna är redo: "De är som vilket annat lag som helst"

USA hade inte missat en semifinal i U18-VM på 16 år. I natt kunde Småkronorna bryta den långa sviten och avancera till semifinal i årets upplaga av turneringen. I semifinalen ställs Sverige nu mot storfavoriten Kanada, som i gruppspelet slog svenskarna med hela 12-1.
– Om vi fortsätter så här tror jag att vi har en bra chans, säger Carl Lindbom om semifinalen.

Småkronornas turnering har bjudit på både höga toppar och djupa dalar. Vinsten i natt mot stornationen USA får ses som turneringens högsta topp. Segern innebär att Sverige kunde avancera och ta sig vidare till en semifinal i turneringen.

Det måste kännas bra nu efter vinsten?

– Ja, herregud. Det var en riktigt bra match från vår sida, så det var riktigt skönt. Vi gör en riktig laginsats alla perioder. Det är ingen som viker ner sig. Alla kör på och Calle (Carl Lindbom) gör en riktigt bra match i målet, så det var riktigt skönt faktiskt, säger matchens utropstecken Fabian Lysell till hockeysverige.se.

Som Luleå-talangen Lysell nämner var det även en fin insats av målvakten Carl Lindbom, som än så länge, har startat fyra av fem matcher för Småkronorna. I matchen räddade han 31 av 33 skott emot och var en nyckelspelare i vinsten.

– Man var lite sliten efter i går kväll, men vi har kunnat vila upp oss bra och det är en bra stämning i truppen nu. Jag fick bra hjälp av gubbarna och det kändes som att vi hade bra koll. De lät mig ta skotten på utsidan och sådär. Det kändes tryggt, säger Lindbom.

"DE ÄR SOM VILKET ANNAT LAG SOM HELST"  

Småkronorna ställdes mot Kanada redan i gruppspelet. Där blev det ett fiasko och när slutsignalen löd stod det hela 12-1 till kanadensarna. Nu ska de svenska ungdomarna återigen ta sig an utmaningen att besegra storfavoriten Kanada i semifinalen.

– De är som vilket annat lag som helst. De har också samlat de bästa från landet. Alla lag har skickliga spelare så det gäller bara att vara förberedd på det. Det är inget speciellt mot att möta något annat lag, säger Lysell om den tuffa utmaningen.

Även Lindbom, som byttes ut efter fyra insläppta mål på 13 minuter i förra mötet med Kanada, tror att Småkronorna kommer att kunna slå tillbaka i semifinalen.

– Vi måste hålla oss till vår spelidé och stänga ner deras kontringar, som de fick ganska många av i den förra matchen. De kunde göra väldigt många mål på kontringarna och skapade flera heta målchanser med sina kontringar. Det gäller att vi har gubbar hemåt som vi hade igår och att vi hela tiden ser till så att de inte har något överläge på oss, säger han.

Inför matchen mot USA var det kontringarna och farten hos motståndarna som lyftes fram som det största hotet. I förlusten mot Kanada var just kontringarna Sveriges stora akilleshäl och nu vill svenskarna ge tillbaka med samma medicin.

– Vi ska försöka hjälpa varandra och fortsätta utmana med bra fart. Det är inga konstigheter. Vi snackade mycket om att både Kanada och USA ville kontra. Därför var vi riktigt noggranna så att de inte kunde komma i sina överlägen. De fick det jobbigt och det var det vi tryckte på inför matchen och det är nog vad vi kommer att trycka på mot Kanada också, säger Lysell.

Fabian Lysell och den svenska U18-talangerna möter Kanada i semifinal.

Fabian Lysell och den svenska U18-talangerna möter Kanada i semifinal. Foto: Dan Hickling

"FORTSÄTTER VI SÅ HÄR HAR VI EN BRA CHANS"  

För Lindbom, som visade prov på sina kvaliteter i natt, betyder returmatchen mot Kanada lite extra. Skulle Småkronorna ta en vinst där innebär det att han hemma kommer kunna stoltsera med ett bättre resultat än hans bror Olof Lindbom, som tog brons i U18-VM 2018.

– Vi tävlade i nästan allting när vi var yngre. I pingis, på studsmattan och i vem som kan äta mest. Vad som helst vi tävlade i allt. Han stöttar mig jättemycket och han har hjälpt mig jättemycket, jag ser upp till honom. Vi messar efter matcherna och innan matcherna och han stöttar mig. Han säger till mig att jag ska slappna av och bara göra min grej. Han är till jättestor hjälp, säger Carl Lindbom om sin bror.

Hur hade det känts att slå brorsan nu?

– Det hade varit skitkul att slå honom. Det vill man alltid när man är lillebror, säger Carl Lindbom och skrattar till innan han tillägger: 

– Om vi fortsätter så här så tror jag att vi har en bra chans.

Det är inte bara Lindbom som tror på chansen till revansch. Även Lysell tror att det kommer vara ett helt nytt svenskt lag, som intar isen mot Kanada på onsdagskvällen.

– Alla kan ha en sämre match. Då var det gruppspel och nu är det slutspel så att jag tror inte att det resultatet kommer påverka så mycket. Det viktiga är att vi kommer ut och spelar så som vi kan göra. Vi kommer nog att snacka lite mer om det under dagen. Det är en helt ny match och vi kommer in med ett helt annat självförtroende. Vi har kunnat spela ihop oss nu som lag så att det kommer att vara en helt annorlunda match imorgon, säger han och svarar snabbt och direkt på den avslutande frågan.

Är siktet fortfarande inställt på guldet?

– Självklart.


TV: Moritz Seider vinner Elite Prospects Award 2021
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten