Old School Hockey

"Gick på lite Bajenmatcher i fotboll - verkade provocera en del Djurgårdsfans"

Josef Boumedienne i en stor intervju om karriären. Han berättar om tiden NHL, banden till Finland - och hoten han fick under sin tid i Djurgården.

LIDINGÖ (Hockeysverige.se)

Josef Boumedienne har redan fått en ikon-status i Brynäs för att han tillsammans med Nils Ekman lyckades hålla kvar Brynäs i SHL. Men på 43-åringens c v finns så mycket mer. Bland annat två finska mästerskapsguld, 47 NHL-matcher och spel med Tre Kronor. Karriären tog fart på Sätra Idrottsplats i södra Stockholm. 

- Uppväxten i Sätra var grym med alla grönområden som finns runtomkring där. Precis som alla andra som växte upp på 1980-talet höll jag på med alla idrotter som man kunde komma på, berättar Josef Boumedienne då hockeysverige.se träffar honom i ishallen på Lidingö för en intervju om hans långa karriär.
- Jag spelade fotboll i Örnens FF (Kvartersklubb som startades på Örnsätrabacken i Sätra av Gösta Kihlberg) och hockey i klubben som då hette Bredängs BK.

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten