William Karlsson.
Bildbyrån

Han har hittat storformen

William Karlsson är i storform. I natt blev han målskytt för tredje gången på fyra matcher. Vegas vann mot Arizona efter sudden death, och tog sin elfte seger på tolv matcher.

– Vi är väldigt hungriga att göra det där målet i förlängning, konstaterade "Wild Bill".

Vegas Golden Knights tog i natt sin elfte seger på tolv matcher, och toppar sin division med fyra poängs marginal ned till Colorado. "Avs" har dock spelat en match mindre än Golden Knights.

Vegas besegrade Arizona med 3-2 efter förlängning.Jonathan Marchessault sköt avgörandet i powerplay. Topplaget har aldrig förlorat efter förlängning, men däremot avgjort hela sju matcher i övertidsperioden.

– Vi är väldigt hungriga att göra målet i förlängningen, antar jag. Det var kul att se att powerplayet fungerade, som William Karlsson sade efter matchen.

"LAG SOM JAGAR"

William Karlsson, ja. Det var han som öppnade målskyttet i matchen. Tio minuter in på den första perioden gjorde svensken sitt 14:e mål för säsongen. Tre av målen har kommit i de fyra senaste matcherna. Han har dessutom gjort poäng i fyra av de senaste fem. Efter att ha fått hjälp i målskjutandet av storstjärnan Mark Stone, och sedermera också Jonathan Marchessault, kunde han återigen bidra till en seger för den just nu närmast ostoppbara lagmaskinen.

– Vi försöker vinna varje match nu på slutet. Det finns lag som jagar oss som försöker komma ikapp, menade "Wild Bill".

FLEURY KLÄTTRAR

Nattens match var också speciellt för målvaktslegendaren Marc-André Fleury. Han tog sin 489:e seger i NHL och tangerade Roberto Luongo som den tredje mest vinstrika målvakten i historien. Nu har Fleury bara Patrick Roy (551 segrar) och Martin Brodeur(691 segrar) före sig.

För Arizona ser slutspelsdrömmen ut att stanna vid just en dröm. De har tre poäng upp till fyran St. Louis - men med tre matcher fler spelade. Arizona har bara fyra matcher kvar att spela och kan som mest nå 58 poäng. St. Louis har 53 poäng, med sju matcher kvar att spela. Christian Fischer och Christian Dvorak gjorde lagets mål.