Både Alexander Wennberg och Gustav Forsling blev målskyttar för Florida Panthers.

Svenskarna bakom Floridas vinst – i toppmötet

Florida Panthers låg under med 3-1 mot toppkonkurrenten Carolina Hurricanes.
Då klev Gustav Forsling och Alexander Wennberg fram med varsitt mål för att kvittera till 3-3 och Florida vann sedan med 4-3 i förlängningen.

Det vankades toppmöte i den centrala divisionen under lördagsnatten då Florida Panthers och Carolina Hurricanes ställdes mot varandra.

Carolina såg ut att gå mot vinsten då de ledde med 2-1 inför tredje perioden efter att backstjärnan Dougie Hamilton skjutit två mål. Än mer säkert blev det när Brett Pesce satte 3-1 i början av den tredje perioden.

"Canes" har nämligen aldrig förlorat efter ordinarie tid när de har haft ledningen inför tredje perioden den här säsongen.

Men i natt var det nära.

Två av Floridas svenskar klev fram för Panthers för att ta laget tillbaka in i matchen. Först reducerade Gustav Forsling innan Alexander Wennberg hittade nätet för 3-3.

De lyckades dock inte få in en segerpuck innan 60 minuter hade spelats. Det skulle då krävas förlängning och där är Florida bäst i NHL den här säsongen. När Aleksander Barkov sköt 4-3 efter 24 sekunder spel i övertiden så säkrade han lagets åttonde suddenseger den här säsongen, vilket är flest av alla lag.

MacKenzie Weegar hade en bra match för sitt Panthers. Han var nämligen inblandad i alla fyra målen med 1+3 under matchens gång.

Florida Panthers ligger nu endast en poäng bakom Carolina Hurricanes som leder Central Division. Florida har dock spelat två matcher fler än Hurricanes.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 4–3 OT (1-1,0-1,2-1,1-0)

Florida: MacKenzie Weegar (4), Gustav Forsling (4), Alexander Wennberg (12), Aleksander Barkov (22).
Carolina: Dougie Hamilton 2 (8), Brett Pesce (4).